https://pecicanews.ro/
Corul pecican la Festivalul Coral „Lumină lină’’

Corul pecican la Festivalul Coral „Lumină lină’’

Corul Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” Pecica, alături de prof. Alexandru Zaharia, dirijorul corului și de prof. Daniel Toth, directorul liceului pecican, a participat sâmbăta trecută la prima ediție a Festivalului Coral „Lumină lină’’, desfășurat în Sala Mare a Filarmonicii de Stat Arad.

Evenimentul organizat de Asociația Culturală „Cantarad” a reunit 13 ansamble corale (grupate pe categorii de vârstă: copii, tineret și adulți), adresându-se atât formațiilor de amatori, cât și iubitorilor acestui gen de spectacol.

Făcând parte din proiectul cultural „Aradul cântă”, festivalul a reprezentat o premieră pentru oraș, propunând sprijinirea și stimularea tinerilor şi adulţilor, de către persoane competente,  în dezvoltarea aptitudinilor pentru valorificarea muzicii corale şi a tradiţiilor culturale româneşti şi interculturale regionale, specifice acestei zone.

La final, toate corurile s-au reunit și au cântat împreună imnul ,,Lumină lină”.

Elevii pecicani au fost însoţiţi şi de Iulia Coșulea – reprezentanta părinților, respectiv de responsabilul video al corului, Daniel Zaharia.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )