https://pecicanews.ro/
Coriştii pecicani se pregătesc pentru Cantus Mundi Fest Bucureşti (GALERIE FOTO)

Coriştii pecicani se pregătesc pentru Cantus Mundi Fest Bucureşti (GALERIE FOTO)

Cel puţin de trei ori pe săptămână sala mare a Clubului Copiilor din Pecica răsună de cântece, dar în această perioadă repetiţiile se ţin zilnic.

Corurile reunite ale clubului şi ale Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr”, în total aproximativ 50 de copii, se pregătesc să cânte alături de nume mari ale muzicii româneşti, în faţa unui public numeros, la Bucureşti.

Elevii, de la cei din clasa întâi până la liceeni, nu se află la prima deplasare de acest gen: corurile pecicane şi-au făcut debutul pe scenele capitalei în anul 2016, în cadrul Cantus Mundi Fest, un amplu eveniment muzical organizat anual în capitală de echipele Programului Național Cantus Mundi și Madrigal, cu sprijinul Primăriei Municipiului București, prin PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive.

Inițiativa de a se înlătura programului i-a aparţinut profesorului Alexandru Zaharia, cel care, după ce a predat la Secusigiu şi Arad, a devenit profesor de educaţie muzicală la Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” şi la clubul pecican, dedicându-se în întregime corurilor din oraş.

Între timp, copii pecicani au fost invitaţi şi la alte evenimente sau concursuri din Arad, Sibiu, Timişoara ori Iaşi.

Coriştii au de învăţat patru cântece pe care le vor interpreta, acompaniaţi la pian de eleva Amelia Frișan, pe scena din Romexpo, unde vor urca alături de renumiții cântăreți de muzică folk Alexandra Ușurelu și Ducu Bertzi.

În pauze, copii mai pun câte o întrebare despre plecarea de sâmbătă dimineaţă, după care continuă repetițiile. Majoritatea fac parte din cor de mai mult timp şi formează o trupă veselă şi unită, dar mereu se alătură şi alţii.

Pe durata celor trei zile cei aproape 50 de elevi vor fi însoţiţi, pe lângă dirijorul Alexadru Zaharia, de directorul Casei de Cultură „Doru Ioan Petescu”, Eugenia Pete, de profesorii Ioana Medeleanu şi Marta Balazs de la liceu, de Olivia Șiclovan, președintele părinților din Corul Liceului Teoretic ”Gheorghe Lazăr” Pecica şi de Daniel Zaharia, membru în echipa foto-video a corului.

Ca de fiecare dată, pe lângă emoţia şi bucuria de a cânta în faţa unui public numeros, coriştii pecicani vizitează şi câteva obiective turistice, urmând să se întoarcă luni.

Pecica News a relatat de mai multe ori despre deplasările corurilor pecicane, iar săptămâna viitoare veţi putea citi un reportaj despre participarea la Cantus Mundi Fest 2018.

 

 

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )