https://pecicanews.ro/
Coriștii pecicani au revenit în Mărginimea Sibiului (GALERIE FOTO)

Coriștii pecicani au revenit în Mărginimea Sibiului (GALERIE FOTO)

A răsunat, din nou, cântecul copiilor din Mărginimea Sibiului, la Gura Râului, la mijlocul acestei luni.

Primăria și Consiliul Local, alături de Școala Gimnazială Aurel Decei, în parteneriat cu Programul Național Cantus Mundi, a organizat, după pauza din 2020, cauzată de pandemie, ediția din acest an a Reuniunii Corale „Nicolae Hanzu”.

Chiar dacă este prea puţin cunoscută la nivel naţional, mişcarea corală din zonă are o tradiţie de peste 150 de ani, sătenii mergând din plăcere să cânte, motiv pentru care s-au pus bazele unei întâlniri pentru coruri din toată ţara.

Evenimentul cu tradiție, care poartă numele regretatului profesor, dirijor și compozitor local Nicolae Hanzu, a adunat în acest an 250 de copiii, de la coruri din zonă, la care s-au adăugat elevii liceului pecican.

Corul Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” din Pecica, condus de dirijorul prof. Alexandru Zaharia, a fost invitat, în mod oficial, de directorul școlii din Gura Râului, Dumitru Cîmpean, fiind prezent cu 18 membri.

A mai participat Corul „Teotocos” din Alba Iulia (condus de preot Călin Bulac, cu 90 de persoane), Corul „Flori de mai” a Liceului de Muzică și Arte Plastice „Regina Maria” (dirijor prof. Cristina Florea, 40 de persoane), corurile Școlii Gimnaziale „Aurel Decei” Gura Râulu („Greierașii” de la ciclul primar, conduși de învățătoarea Hanzu Ecaterina – 20 de membri și „Concertino” de la gimnaziu, condus de prof. Radu Ionuț – 30 de elevi), respectiv Grupul vocal al Școlii Populare de Artă Sibiu, coordonator prof. Cosmin Verde, 18 membri.

Elevii pecicani au cântat piesele: Poem, Treceți Batalioane, Când zâmbești, Triptic popular, Acasă-i România (solist: Daria Coșulea), Cântă cucu, și s-au evidențiat solistele Denisa Coșulea (C-un picior în rai), Briana Vințan (Floare Lipovană) și Daria Coșulea (Eminescu ).

Corul a cântat cu negative și a fost acompaniat la pian de eleva Amelia Frișan.

La finalul programului, toți copiii participanți au urcat pe scenă și au interpretat Imnul Cantus Mundi, dirijați de prof. Alexandru Zaharia.

Chiar dacă a plouat, publicul local și participanții s-au simțit bine pe scena în aer liber, amplasată într-o zonă deosebită, la ieșirea din comuna Gura Râului.

Seara s-a încheiat cu o mică discotecă pe scenă, urmată de focul de tabăra.

Corul pecican a fost însoțit de mai mulți părinți, a avut chiar și asistent medical, în persoana Leontinei Sătmărean, filmările au fost realizate, și de această dată, de Daniel Zaharia, iar fotografiile de Sorin Dan Cârstea, transportul fiind asigurat de liceu și de administrația locală, fiind realizat de firma Assistauto (șofer Nicolae Neamț).

Sâmbăta dimineața, grupul pecican a vizitat școala și muzeul amenajat în incinta acesteia, iar directorul a oferit detalii despre viața și activitatea lui Aurel Decei.

„Am plecat pe 18 iunie, dimineața la 9.30 și ne-am întors sâmbătă, la ora 16. A fost super, super. Copiii au fost foarte încântați după o pauză de mai bine de un an și jumătate, adică din 2 septembrie 2019, când am fost la Festivalul George Enescu la București” – a adăugat prof. Alexandru Zaharia.

Corul Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” din Pecica a luat parte pentru a treia oară la festivalul coral organizat anual în comuna sibiană.

Fotografii: Sorin Dan Cârstea

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )