https://pecicanews.ro/
Copiii și elevii pecicani au citit de Ziua Națională a Lecturii (GALERIE FOTO)

Copiii și elevii pecicani au citit de Ziua Națională a Lecturii (GALERIE FOTO)

Începând din acest an, în data de 15 februarie, în România se sărbătorește Ziua Națională a Lecturii. Unitățile de învățământ din toată țara și-au modificat programul pentru a organiza activității sub sloganul „Citim împreună!”.

La fel s-a întâmplat și în orașul Pecica, unde cadrele didactice de la toate ciclurile Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” au pregătit momente de lectură împreună cu elevii.

La Grădinița cu Program Normal nr. 1 ascultarea de povești face parte din activitatea zilnică, Ziua Lecturii de azi a fost marcată de o activitate mult mai amplă , intitulată „Donează o carte grădiniței tale”, la care au participat toate cele trei grupe de copii precum și părinții acestora.

Ziua Națională a Lecturii a fost sărbătorită cu fast, de către preșcolarii grupei mici A de la Grădinița P. P. 2 Pecica, sub atenta îndrumare a educatoarelor.

Astfel, activitățile au debutat lângă „cufărul fermecat”, de unde își făceau apariția cărți minunate, cu imagini viu colorate, „așteptând” să fie răsfoite.

Educatoarea a lecturat povestiri despre animale (tema săptămânii ), oprindu-se să discute cu copiii nerăbdători să afle noutăți. A urmat o „lecturare” de imagini, ocazie cu care copiii au răsfoit cărțile, simțindu-le mirosul și textura.

„Că nu ieste alta şi mai frumoasă, şi mai de folos în toată viiaţa omului zăbavă, decât cetitul cărţilor” cu acest citat a lui Miron Costin se deschide parteneriatul educațional „Copilul și cartea”, încheiat între Grupa mare de la Grădinița P.P.2 Pecica și Biblioteca Orașului Pecica.

Activitatea intitulată sugestiv „Prietenii cărților” a debutat cu o expoziție de benzi desenate și a continuat cu povestea „Banul muncit”, lecturată copiilor cu mult talent de către bibliotecara Beatrice Moțiu.

După interesante și provocatoare discuții legate de morala poveștii, copiii au interpretat poezii pe tema cărților.

Ziua a fost marcată și la Școala Primară nr. 1 prin diferite activități: „Prima mea carte” la clasa pregătitoare, „Ziua lecturii la noi în clasă” – la clasa I, „Cartea-comoară pentru suflet” la clasa a II-a, „Fericiți în lumea cărților” – la clasa a III-a și „Școala mea – Planeta lecturii” – la clasa a IV-a.

„Citesc, mă dezvolt, gândesc” a fost titlul activităților derulate la localul 2 al liceului pecican, în data de 15 februarie.

Elevii din fiecare clasă și-au adus o carte preferată din care au citit o poveste, apoi au desenat personajul principal sau o secvență din poveste.

Ziua lecturii este, în clasa I de la Școala Primară nr. 1, a Fluturașilor, în fiecare zi. După ce împreună au realizat decorul, au urmat momentele mult așteptate: înscrierea în concursul de citit, lecturarea unui fragment din cartea preferată, în fotoliul cititorului, stabilirea câștigătorilor, premierea, cu premiul pentru care l-a ales fiecare, alegerea citatului preferat și așezarea lui pe panoul realizat. La final, toată lumea a primit semn de carte, abțibild și dulciuri.

În clasele de liceu s-a lecturat din clasici ai literaturii române, de la Mihai Eminescu la Marin Preda, iar o parte din elevi a descris ce stări și sentimente oferă cititul.

Activități dedicate Zilei Naționale a Lecturii s-au desfășurat și în clasele de la Școala Gimnazială nr. 2, unde elevii au citit din cărțile lor favorite și au dezbătut pe marginea lor.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )