https://pecicanews.ro/
Concerte și acțiune caritabilă în Săptămâna Patimilor

Concerte și acțiune caritabilă în Săptămâna Patimilor

Chiar dacă sunt în vacanță, elevii Corului Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” au organizat mai multe activități în Săptămâna Patimilor.

După cum Pecica News a relatat deja, luni au susținut un concert pascal la Mănăstirea Bezdin, iar marți după-masa au cântat la Mănăstirea Hodoș Bodrog.

Copii dirijați de prof. Alexandru Zaharia au interpretat piesele: Ridica-voi ochii mei la ceruri, Sub o salcie pletoasă, Blândul păstor și Primăvară dulce în biserica nouă de la mănăstire.

A fost prezent viceprimarul Miodrag Stanoiov, directorul liceului pecican prof. Daniel Toth, directorul adjunct prof. Blazena Karkus, prof. Gabriela Pentek, Vasile Chifor – președintele comisiei de învățământ și echipa foto-video a corului: Laurențiu Frișan și Daniel Zaharia.

În completarea programului, reprezentantul mănăstirii le-a prezentat musafirilor biserica veche și muzeul.

Miercuri coriștii pecicani au dus un strop de fericire „copiilor defavorizați și bunicilor singuri din orașul Pecica” sub forma unor pachete cu alimente pregătite de elevi și părinții lor.

În după-amiaza aceleiași zile, Corul Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” Pecica, dirijat de prof. Alexandru Zaharia și acompaniat la pian de eleva Amelia Frișan, a fost prezent la Centrul de Îngrijire și Asistență Pecica.

Aici au interpretat piesele: Sub o salcie pletoasă, Ridica-voi ochii mei la ceruri, Blândul păstor și Primăvară dulce.

Invitatul special, Adrian Borcea a interpretat piesele: Mai bine simpli, Lumina lumii și Doamne vreau să mă-nchin și Râpă.

La final, cu toții au cântat „Hristos a înviat din morți” .

Pacienții i-au aplaudat pe elevi, au cântat cu ei, unii dintre ei fiind vizibil emoționați de vizita lor, gestul lor fiind mulțumit de Rodica Toth, coordonatoarea centrului.

La concert a luat cuvântul viceprimarul Miodrag Stanoiov și prof. Blazena Karkus, directorul adjunct al liceului pecican, din partea părinților elevilor din cor fiind prezentă  Gianina Brumar.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )