https://pecicanews.ro/
Concert Extraordinar de Paște, susținut de Corul Madrigal

Concert Extraordinar de Paște, susținut de Corul Madrigal

Miercuri, 13 aprilie 2022, de la ora 19:00, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” va susține Concertul Extraordinar de Paște „Săptămâna Patimilor”, la Filarmonica din Arad. Invitatul evenimentului este Marius Turdeanu, unul dintre cei mai apreciați actori ai scenei teatrale românești.

Spectacolul găzduit în emblematica Sală de concerte a Filarmonicii din Arad face parte din seria de evenimente dedicate sărbătorilor pascale, prin care Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” marchează această sărbătoare fundamentală a creștinătății.

Turneul național „Săptămâna Patimilor” se va desfășura în orașele Arad, Timișoara, Alba Iulia și Cluj – Napoca în perioada 13 – 16 aprilie 2022 , ca răspuns la numeroasele solicitări primite în ultimul an din partea publicului.

„Invităm publicul din Arad să întâmpine sărbătorile cu lumină și gânduri bune alături de Corul Madrigal. Concertul Extraordinar de Paște al ansamblului nostru reprezintă o constanță culturală pentru români și una dintre cele mai importante activări ale calendarului nostru afectiv. După această perioadă dificilă, suntem bucuroși să întâlnim spectatorii în sălile de concert și ne dorim ca muzica interpretată de Corul Madrigal, alături de copiii din Rețeaua Națională Cantus Mundi, să construiască punți de comunicare și emoție, atât de necesare în apropierea Învierii. Concertul pascal de la Arad inaugurează Turneul Național „Săptămâna Patimilor”, o inițiativă prin care dorim să oferim publicului din țară o experiență spirituală mai presus de muzică” –  a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin.

Spectatorii sunt invitați să participe la o adevărată călătorie sonoră premergătoare Paștelui, prin intermediul repertoriului special ales de dirijorul principal al Corului Madrigal – Anna Ungureanu.

Programul va include lucrări românești, printre care amintim celebrul „Florilegiu bizantin”, o impresionantă colecție de muzică pascală structurată de Marin Constantin, fondatorul Corului Madrigal, dar și compoziții din repertoriul universal, precum fragmentele din impresionanta lucrare „Credo”, compusă de Wolfgang Amadeus Mozart.

 „O sărbătoare precum cea a Paștelui – care elogiază bunătatea și sacrificiul suprem – ne inspiră către un repertoriu complex și profund, cu superbe compoziții de factură spirituală, care vor conecta publicul cu mesajul universal al acestui eveniment. Sperăm să aducem bucurie și căldură în inimile celor care iubesc muzica și doresc să întâmpine Paștele cu emoția ei– a declarat Anna Ungureanu, dirijorul principal al Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin.

Experiența emoționantă a actului artistic de pe scena Filarmonicii din Arad va fi completată de intervenția artistică a actorului Marius Turdeanu, precum și de coruri de copii arădene, active în Programul Național Cantus Mundi, care vor cânta alături de Corul Madrigal.

Corul Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” Pecica, condus de dirijorul Alexandru Zaharia, este membru al programului național și va urca, de asemenea, pe scenă.

Concertul Extraordinar „Săptămâna Patimilor” va fi îmbogățit de o regie specială și o scenografie impunătoare, care va include decoruri spectaculoase create pentru eveniment și proiecții de lumini.

Biletele pentru concertul de la Arad pot fi achizționate de pe platforma Bilete.ro, cu un cost care pornește de la 60 de lei.

Pecica News este unul dintre partenerii media ai evenimentului.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )