https://pecicanews.ro/
Concert de orgă, în cadrul Festivalului ,,Barocul în ipostaze contemporane”

Concert de orgă, în cadrul Festivalului ,,Barocul în ipostaze contemporane”

Orașul Pecica participă la ediția din acest an, cea de a noua ca număr, a evenimentului organizat de Asociația Culturală Timorgelfest, în parteneriat cu Universitatea de Vest Timișoara, Fundația Alber și Nord-One.

Miercuri, 25 mai, începând cu ora 19, Biserica Romano-Catolică „Sfânta Treime” va găzdui programul „Ansamblu de alămuri și orga în dialog”, cu studenții clasei de specialitate a Facultății de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest din Timișoara.

Protagoniștii concertului sunt studenții prof. dr. Sergiu Cîrstea, iar la orgă va cânta asist. universitar Cristina Struța.

Programul este compus din lucrări de Jeremiah Clarke (1674-1707) – Trumpet Voluntary; Georg Friedrich Handel (1685-1759) – Arrival of Queen of Sheeba from Solomon; Edward Elgar (1857-1934) – Nimrod from Enigma variations; Johann Sebastian Bach (1685-1750)- Brandenburg concerto nr.3, p.1; Leonard Bernstein (1918-1990) – Tonight

Profesorul Sergiu Cîrstea se remarcă printr-o activitate artistică și pedagogică deosebită. De asemenea a participat la conferințe și are o activitate publicistică notabilă. A fost ani la rând trompetist al Operei Române din Timișoara.

Organista Cristina Struța este asistentă la Facultatea de Muzică și Teatru din Timișoara. Este doctorandă la aceeași facultate și studentă la un curs post gradual din Elveția la HEMU Lausanne. Ca organistă a realizat concerte în țară și străinătate, a obținut premii naționale și internaționale, fiind director artistic al festivalului Timorgelfest și al prezentului festival.

Înainte de concert, la ora 18, copii sunt așteptați la o prezentate de instrumente muzicale.

Partenerii locali ai evenimentului sunt Primăria Orașului Pecica, Parohia Romano-Catolică „Sfânta Treime” și Liceul Teoretic ,,Gheorghe Lazăr”.

Intrarea este liberă, fiind așteptați toți iubitorii de muzică.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )