https://pecicanews.ro/
Colindăm, colindăm, iarna…!

Colindăm, colindăm, iarna…!

Ia sculați voi, gazde mari,

Ia sculați voi, dragi pecicani,

Că vă vin colindători…!

 

Cu sufletul luminat de sărbătorile iernii și animați de bucuria nașterii Pruncului Isus, am plecat a colinda, pe la case a ura, cu copiii grupei mijlocii, de la Grădinița p.p. Pecica.

Ne-a onorat invitația preoților Bisericii ortodoxe-Parohia I, de a participa la minunatul Concert de colinde, unde copiii, îmbrăcați în portul nostru românesc, au încântat privirile și au adus lacrimi de bucurie și admirație în ochii celor prezenți!

Într-o altă zi, am fost primiți cu ospitalitatea-i binecunoscută, de către domnul primar Petru Antal, prezent, de altfel, la toate activitățile cultural-artistice ale celor mari și celor mici deopotrivă! Ne-am simțit la noi acasă, înconjurați cu drag și multă grijă, de tot staff-ul Primăriei.

Am poposit apoi, la Parohia Romano-Catolică, unde domnul preot Francisc Czeglédi a colindat împreună cu noi, primindu-ne ca-ntotdeauna cu sufletul deschis și cu o generozitate fără margini!

Am îmbrăcat din nou straiele populare și am plecat la Arad, să-i colindăm pecicanului nostru drag, domnul Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean, care ne-a primit cu ospitalitate și căldură sufletească – trăsături specifice lui!

Periplul nostru printre colinde și gazde primitoare a continuat la Radio Zestrea Pecica, unde copiii au răspândit prin colindele lor, lumina sărbătorilor în toate colțurile lumii!

Gazdă, bine te-am găsit! În casa ta ne-ai primit! Așa le-am spus și oamenilor harnici, renumiți gospodari, de la ,,Doris Prod Com” Pecica, cei care ne așteaptă cu drag an de an!

Desigur, am onorat invitațiile adresate nouă de către familia Tătar și familia Minea, de a le aduce în case spiritul Crăciunului și care ne-au primit triumfal!

Serbarea de Crăciun – un regal de versuri, cântece și dansuri, recitate, cântate și jucate la gura sobei, cu aportul incontestabil al inegalabilului Noni – a tronat printre activitățile dedicate Sărbătorilor de iarnă, care nicăieri nu-s mai frumoase, ca la noi!

Mulțumim, copii minunați, părinți devotați și stimate gazde, pentru tot!

Sărbători fericite, cu sănătate și bucurii, tuturor!

 

Prof. Tatiana Moș

Prof. Alexandra Tania Moș

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )