https://pecicanews.ro/
Circuitul Gastronomic Arădean se lansează la Pecica

Circuitul Gastronomic Arădean se lansează la Pecica

Circuitul Gastronomic Arădean a fost prezentat săptămâna trecută de către preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, în prezenţa primarului municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Proiectul ambiţios se va derula prin Centrul Naţional de Informare Turistică Arad şi propune,  în perioada 5 mai – 15 decembrie, organizarea de excursii în judeţ pentru degustarea de produse locale şi cunoaşterea istoricului şi specificului locului.

În cadrul conferinţei de presă de astăzi a fost prezentată prima destinaţie a Circuitului Gastronomic Arădean: oraşul Pecica.

„Dorim ca arădenii să îşi descopere sau să îşi redescopere judeţul. Sunt locuri foarte frumoase în judeţul Arad, oameni foarte gospodari – a declarat Iustin Cionca.

Preşedintele CJA a prezentat programul împreună cu vicepreşedintele Sergiu Bîlcea, primarul Petru Antal şi consilierul local Anca Chevereşan, îmbrăcată în port popular alături de Octavia Crucean, membră a Asociaţiei „Îndrăzneşte să fii tu”.

„Avem ce oferi turiștilor care vizitează Pecica. Ferma de Bivoli este unică în zonă, a fost înființată acum opt ani și a fost vizitată de foarte multe persoane din țară și din străinătate” a spus primarul.

Presa arădeană a primit şi o mostră a ofertei gastronomice pecicane: Pita de Pecica cu untură, boia sau ceapă roșie, iar ca desert Plăcintă Întinsă de Turnu.

Arădenii interesaţi vor fi primiţi la Ferma de Bivoli, principala atracţie turistică a oraşului, ridicată şi extinsă prin proiecte cu finanţare de la Uniunea Europeană.

Turul orașului va cuprinde și vizitarea pieței, a bisericilor monument istoric, precum și a unei brutării.

Meniul va cuprinde tocană de bivol și Pită de Pecica, lactate pecicane și salamuri tradiționale locale.

Transportul și prânzul costă 50 de lei / persoană.

Foto: Irházi János

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )