https://pecicanews.ro/
Centenarul Marii Uniri la liceul pecican (GALERIE FOTO)

Centenarul Marii Uniri la liceul pecican (GALERIE FOTO)

Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” Pecica a marcat Centenarul Marii Uniri în cursul zilei de miercuri, printr-o activitate amplă, la care au participat mai multe clase de elevi.

Cuvântul de deschidere i-a aparținut directorului adjunct, prof. Blazena Karkus, care a ținut să precizeze că patriotismul nu ține de etnia căreia îi aparții, ci de locul care îți este patrie și e un simțământ nobil și firesc al omului conștient, educat și responsabil.

Organizatorul acestui eveniment istoric și cultural, prof. Radu Morariu a prezentat pleiada oamenilor de stat care și-au adus contribuția la înfăptuirea actului unirii și importanța acesteia în evoluția noastră ca neam.

O parte dintre elevii clasei a V-a A a susținut un medalion literar legat de tema Unirii, medalion care a inclus și versuri aparținând poetului pecican Lucian Emandi. Aceștia au fost pregătiți de doamna prof. Camelia Chifor.

Elevul Daniel Timiș din clasa a XI-a A a prezentat o lucrare în PowerPoint, îndrumat de prof. Radu Morariu.

Pe întreg parcursul acestei frumoase activități, corul liceului a intonat cântece patriotice și istorice, dirijat cu căldură și pricepere de prof. Alexandru Zaharia.

Copiii au răsplătit cu aplauze pe toți cei care au participat la această manifestare și au rezonat cu ideile și sentimentele exprimate cu această ocazie.

Pe panourile de pe holul liceului au fost expuse și lucrările platice realizate de elevi, dedicate acestui eveniment.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )