https://pecicanews.ro/
Cenaclul „Lucian Emandi“ a aniversat 10 ani de existență

Cenaclul „Lucian Emandi“ a aniversat 10 ani de existență

Sub semnul poeziei și al muzicii, emandienii împreună cu susținătorii lor, colaboratori și invitați speciali, au aniversat sâmbătă, 15 februarie, cei 10 ani de activitate.

Evenimentul s-a desfășurat la Casa de Cultură „Doru Ioan Petescu“, în casa sufletului lor, într-un decor realizat de Blazena Karkus, în culorile calde ale iubirii, ale primăverii noastre timpurii, având pe fundalul scenei numărul 10.

Pentru că cenaclul s-a înființat în urmă cu 10 ani, exact în ziua în care se împlineau 90 de ani de la nașterea poetului pecican Lucian Emandi (15 februarie 2010), s-au omagiat anul acesta 100 de ani de la nașterea poetului, prilej cu care s-a declarat, la Pecica, anul 2020  –  anul Lucian Emandi.

Atmosfera a fost cu adevărat una de sărbătoare, publicul numeros umplând sala de spectacol. Au fost prezenți la marea sărbătoare Iustin Cionca, președinte al C. J. Arad, cel care este considerat metaforic „nașul cenaclului“, primarul Petru Antal, viceprimarul Miodrag Stanoiov și fostul ministru Traian Igaș. În semn de aleasă prețuire pentru sprijinul pe care îl acordă activității cenaclului, emandienii le-au conferit distincții, fiecare dintre dumnealor adresând cuvinte laudative la adresa cenacliștilor, care poartă pretutindeni, în țară și peste hotare, cu mândrie, numele și valorile culturale ale orașului Pecica.

Spectacolul a fost, ca de obicei, un regal de poezie și muzică, membrii cenaclului rostind atât din creația proprie cât și din opera poetică emandiană.

Au recitat: Camelia Chifor, Tatiana Moș, Nicoleta Dudaș, Blazena Karkus, Emanuel Gruia, Eugenia Ponta Pete, Ioan Vasile Marcu, Semidea Șulea.

Au cântat: Alex Bacter, Adrian Borcea, Gabriela Verșan & Mircea IGRIȘAN, Monica Mihaela Cojocaru, Corul Liceului Teoretic coordonat de Alex Zaharia și colaboratorii Livia Daniel & Angelica Daroț (Ungaria), Florian Jianu, Daniel Julean și Nelu Pitic ( toți trei din Arad ).

Un moment inedit a fost prezentat de Marius Mihalca (Timișoara), care a prezentat o compoziție muzicală proprie pe versurile lui Lucian Emandi.

După această primă parte, a avut loc premierea câștigătorilor Festivalului-Concurs de Poezie Emandiana, ediția a II- a. Câștigătorilor care au fost prezenți li s-au înmânat diplomele și premiile.

Momentul premierii a fost urmat de recitalul cantautorului folk Florin Săsărman, una dintre cele mai frumoase voci masculine  ale folkului românesc. Publicul a apreciat și răsplătit fiecare cântec cu ropote de aplauze. Deși s-a produs o pană de curent care a coborât Casa de Cultură în beznă, artistul nu și-a întrerupt recitalul, cântând fără sonorizare, sala fiind luminată de telefoanele mobile ale spectatorilor. A fost o atmosferă feerică, publicul acompaniind vocea artistului, care a cântat cântece cunoscute.

După recital, cenacliștii au înmânat diplome de onoare unor colaboratori și sponsori care au fost întotdeauna aproape de ei.

Alături de persoanele oficiale din administrație, în sală au fost prezenți consilieri locali, directori de instituții, pecicani iubitori de poezie și muzică, precum și alți invitați de onoare: Vasile Dan, președinte al filialei Arad a Uniunii Scriitorilor din România, editorul Ioan Matiuț, Lucia Bibarț, președinte al filialei Arad a Ligii Scriitorilor din România, Floare Cândea, coordonatoarea grupării literare arădene Salon Gutenberg, împreună cu o parte din membri, Constantin Avădanei, reprezentant al Radio-Tv Unirea Internațional, prieteni din Arad, Timișoara, Beiuș, Bistrița, Caracal, Cugir.

Sunetul a fost asigurat de Gabi Bereș, pentru prima dată în rol de inginer de sunet la Casa de Cultură. Prezentarea momentelor serii și oficialitățile de gazdă au fost asigurate de Eugenia Ponta Pete.

Pâinile oferite invitaților au fost, ca de obicei, sponsorizare din partea brutăriei PalMar Vali.

Au filmat și fotografiat: Gabi Bereș, Marin Stan, Mircea Irimescu, Ioana Nistor. A consemnat pentru Salon Gutenberg, Floare Cândea.

Partenerii media ai evenimentului au fost Pecica News, Radio Tv Zestrea, TV Arad și Magic Fm.

Mulțumiri tuturor și să ne vedem cu drag la evenimentele următoare!

Prof. Eugenia Ponta Pete

 

Câștigătorii Festivalului-Concurs de Poezie „ Emandiana“, ediția a II-a

Secțiunea I (14-21 ani)

Locul I  Raluca Maria Panait – Caracal

Adelina Maria Homenco – Arad

Locul Al Ii-Lea  Melisa Naomi Balint – Arad

Locul Al Iii-Lea  Roxana Colompar – Pecica

Mențiuni Alexandra Iasmina Bătrân – Pecica

Raluca Maria Moldovan – Gheorgheni

Amelia Frișan – Pecica

 

Secțiunea a II-a (peste 21 ani)

Locul I  Mihaela – Maria Dindelegan – Oradea

Locul Al Ii-Lea Cristian Borcan – Călărași

Locul Al Iii -Lea Carmen Ifrim Săsărman – Ștei

Mențiuni Magdalena Hărăbor – Brașov

Diana Adriana Matei – Ploiești

Sebastian Golomoz – Galați

Corina Ofelia Corpodean – Sebeș

Aurelia Panait- Prahova

Lucia Dobrei – Arad

Nadina Maria Szakacs – Arad

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )