https://pecicanews.ro/
Cadouri din materiale reciclate, de la copii de grădiniță (GALERIE FOTO)

Cadouri din materiale reciclate, de la copii de grădiniță (GALERIE FOTO)

O parte din preșcolarii din cadrul Grădiniței cu Program Prelungit nr. 2 Pecica, împreună cu doamnele educatoare, iau parte la Caravana Reciclării Creative.

În cadrul acestui proiect național, desfășurat în perioada martie – mai 2024, profesorii coordonatori Drăghița Faludi, Anca Chevereșan, Ileana Dohotar, Alina Cheșa și Simona Cojiță, vor amenaja cinci zone din materiale reciclabile: „Colectare selectivă”, „Păsări fericite”, „Grădina minunată”, „Lecturi inspirate” și „Reciclate și-napoi la lume date”.

Participarea profesorilor coordonatori la acest proiect este legată de dorința de a oferi copiilor o educație pentru mediu, atât de necesară viitorului. Astfel, din materiale adunate cu sprijinul părinților și a comunității, copiii se vor putea bucura de cele cinci zone amenajate în grădiniță.

Prima etapă a avut loc zilele trecute, atunci când micuții au mers la primărie, unde le-au oferit angajaților cadourile realizate din PET-uri reciclate și decorate după placul fiecăruia, cu ajutorul părinților.

„Astfel, dorim să atragem un semnal de alarmă pentru protejarea mediului! Reciclarea nu este doar despre a separa deșeurile ci poate fi de asemenea un proces creativ. Nu este vorba doar despre reducerea deșeurilor, este vorba despre îmbrățișarea creativității și identificarea unei a doua șanse obiectelor care nu mai sunt folosite! Va urma amenajarea zonelor din materiale reciclabile!” – au spus cadrele didacticee, care aduc mulțumiri colegelor lor, care s-au alăturat proiectului prin susținere și adunare de materiale.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )