https://pecicanews.ro/
Cadou muzical de Paşte, de la Corul Madrigal

Cadou muzical de Paşte, de la Corul Madrigal

Iubitorii muzicii corale pot alege un cadou deosebit de Paşte, sub forma unui album discografic, lansat de Corul Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin” și Casa de discuri Roton Music.

Albumul „Ave Maria”, în interpretarea Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, îl are ca invitat special pe actorulMarius Manole, care adaugă selecției muzicale, realizată de dirijorul Anna Ungureanu, o emoționantă selecție de psalmi.

La realizarea acestui proiect discografic au colaborat și talentații copii din Ansamblul de percuție Young Beats al Cantus Mundi, coordonați de muzicianul Zoli Toth, precum și pianistul Abel Corban. 
Lansarea albumului a fost pusă în valoare de producția video „Benedictus”, realizată de Corul Madrigal după celebra lucrare de Jacob de Haan, filmată cu sprijinul a două lăcașuri de cult emblematice din Capitală – Catedrala romano-catolică Sfântul Iosif și Biserica Evanghelică C.A. (Lutherană) București.

„După succesul albumelor de Crăciun, împreună cu partenerii noștri de la Roton Music ne bucurăm să oferim publicului un nou proiect discografic special, de această dată dedicat Paștelui. Sărbătorile pascale au o semnificație religioasă fundamentală și unică în credința creștină, sunt un simbol al speranței și al renașterii universale, fiind totodată definitorii în simbolistica pe care Corul Madrigal o abordează de aproape 60 de ani, legată de marile momente spirituale ale românilor” – a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin.

Produs în condiții tehnice deosebite, CD-ul „Ave Maria” include un playlist inspirat din Concertul extraordinar cu același nume, desfășurat cu casa închisă în Stagiunea estivală Madrigal 2020. Cele 16 lucrări remarcabile, selectate de Anna Ungureanu, dirijorul principal al Corului Madrigal, sunt interpretate în limbile originale și redau sonoritatea specifică a unora dintre cele mai iubite compoziții inspirate de spiritualitatea apuseană, renascentistă sau contemporană. De la Tomas Luis de Victoria, Hans Leo Hassler sau Giulio Caccini și până la Francis Hubic sau Vytautas Miškinis, interpretarea Corului Madrigal pune în lumină capodopere ale muzicii de inspirație sacră și oglindește imaginea iconică a Fecioarei Maria în arta sonoră.

„Începând din anul 2020 am introdus în programul nostru anual „Ave Maria”, un concert care reunește piese de factură religioasă, spirituală, ce provin în special din muzica clasică internațională. Suntem fericiți că putem avea aceste lucrări imprimate și pe CD pentru Paște și astfel putem ajunge la un public cât mai numeros cu un mesaj universal, care elogiază umanitatea, bunătatea și iubirea”– a spus Anna Ungureanu, dirijorul principal al Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin.

Albumul „Ave Maria” poate fi găsit în magazinele Cărtureşti, în benzinăriile Petrom şi OMV, dar și online, pe Spotify şi Apple Music. De asemenea, poate fi comandat oricând pe Magazinul Madrigal, AICI.

Corul Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” face parte din Programul Național Cantus Mundi, este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, inițiat de reputatul dirijor Ion Marin și derulat prin implicarea membrilor Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijorul principal al Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin, Anna Ungureanu, fiind prezentă de mai multe ori în oraşul nostru.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )