https://pecicanews.ro/
Au prins 200 de iepuri sălbatici pe câmp

Au prins 200 de iepuri sălbatici pe câmp

Agricultorii pecicani se confruntă de mai mult timp cu problema înmulţirii excesive a iepurilor sălbatici, care compromit culturile, în special cele de floarea soarelui.

Locuitorii de pe străzile situate lângă terenurile agricole sunt obişnuiţi deja cu animalele sălbatice care apar în număr mare după lăsarea întunericului, în căutare de hrană.

Pentru a remedia problema, Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Arad, a organizat luni, o amplă acțiune de prindere a iepurilor pe fondul de vânătoare 9 Rovine Pecica.

La apel au răspuns peste o sută de vânători şi prinzători din judeţ, dar şi din Ungaria, adunarea fiind la ieşirea din Pecica, în Drumul Peregului.

Participanţii au întins plase pe câmp şi au reuşit să prindă în jur de 200 de animale, care au fost puse în lăzi şi vor fi transportate la alte fonduri de vânătoare din județul Arad, unde efectivul de iepuri este slab, precum și în alte județe din țară, cum ar fi Covasna și Dâmbovița.

Potrivit reprezentanţilor AJVPS Arad, efectivul de iepuri sălbatici de pe raza oraşului Pecica ar trebui să fie până în 800 de exemplare, cifră care a fost depăşită cu aproape 50% în urma înmulţirii excesive.

Ziua s-a încheiat cu o masă oferită de către organizatori pentru toţi cei implicaţi în acţiune.

 

Foto: Dorin Bodea, captură video

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )