https://pecicanews.ro/
Atmosferă de petrecere la Ora Pământului (GALERIE FOTO)

Atmosferă de petrecere la Ora Pământului (GALERIE FOTO)

Ora Pământului sau Earth Hour, evenimentul global organizat anual, în ultima sâmbătă din luna martie, a putut avea, din nou și în orașul Pecica, după pauza de doi ani cauzată de pandemie.

Luminile s-au stins în Piața Regele Mihai I și în întreaga zonă centrală a orașului, unde Corul Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” Pecica a creat o atmosferă degajată, asemeni unei seri de karaoke cu prietenii, unde au cântat și colegii coriștilor, în timp ce unii elevi au și dansat, la lumina telefoanelor.

Programul pregătit de dirijorul Alexandru Zaharia de o oră a cuprins cântece diferite, de la muzică ușoară, pop și piese inspirate de folclor.

Printre piesele corului au cântat solistele Denisa Coșulea, Daria Coșulea, Flori Covaci și Ilinca Sătmărean, respectiv Ana Kiss și Tania Tamaș (din clasa de canto a prof. Dulcica Florea de la Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi” din Arad, în cadrul parteneriatului „Muzica ne poate uni”).

Primarul Petru Antal a vorbit despre economia făcută prin consumul inteligent de energie, la fel ca și viceprimarul Miodrag Stanoiov, iar directorii liceului pecican, prof. Daniel Toth și prof. Blazena Karkus, au felicitat pentru implicare coriștii, elevii și publicul prezent.

Dirijorul corului a mulțumit pentru sprijin Poliției Locale Pecica, Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență și companiei Enel, prin Sorin Imbroane.

Inițiativa marcării evenimentului a venit din partea Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” și a avut sprijinul Primăriei Orașului Pecica, în parteneriat cu Programul Național Cantus Mundi.

Inițiativa internațională are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică faţă de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )