https://pecicanews.ro/
Artişti plastici din regiune expun la Pecica

Artişti plastici din regiune expun la Pecica

Cea mai importantă sărbătoare a orașului Pecica, „Praznicul de Pită Nouă”, un eveniment de tradiție, debutează în acest an într-un mod cu totul special.

Pecica, datorită implicării și susținerii Primăriei Orașului Pecica și a Consiliului Local, a devenit de câțiva ani o veritabilă cetate culturală, desfășurându-se pe parcursul anului diverse activități culturale.

Acesta a fost și unul din motivele pentru care propunerea de a organiza expoziția „Armonii cromatice” la Casa de Cultură „Doru Ioan Petescu” a fost primită cu deschidere atât de primarul Petru Antal, cât și de directorul Casei de Cultură „Doru Ioan Petescu”, Eugenia Pete. Pecicanii merită să-și bucure privirea putând vizita o expoziție de această factură și de asemenea anvergură chiar la ei acasă.

Expoziția itinerantă „Armonii cromatice” reunește artiști plastici din zona de vest, oameni cu suflet mare care doresc să împărtășească din frumusețea universului lor interior.

Lucrările acestora, indiferent de tehnica de realizare, dezvăluie trăirile creatorilor, viziunea acestora asupra lumii în care trăiesc și atrag atenția asupra anumitor detalii sau momente care, datorită supraaglomerării și a permanentei viteze în care trăim, ne scapă.

Această expoziție și-a pornit periplul la Hunedoara și continuă la Pecica, datorită unui grup de oameni inimoși, artiști care au decis să se alăture acestui demers, din dorința de a oferi și altora din prea plinul lor.

„Pentru ca această reuniune a creatorilor și a iubitorilor de frumos să aibă ecou, să transforme vibrațiile tuturor în energii pozitive și să aducă armonie în viețile tuturor, vă invităm să participați la vernisaj, joi 16 august începând cu ora 18.00 sau să vizitați expoziția care este deschisă în perioada 6 august – 16 septembrie” – transmite Blazena Karkus, artista pecicană implicată în proiect.

Este o expoziție cu vânzare, cei care vor dori, vor putea să ia o parte din universul creator chiar la ei acasă.

Următoarea destinație a expoziției este Timișoara, mai exact Casa Adam Müller-Guttenbrunn, la toamnă, urmând ca direcțiile viitoare să fie trasate ulterior, existând deja promisiunea unei organizări la Caraș-Severin.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )