https://pecicanews.ro/
Aproape 50 de pecicani au donat sânge

Aproape 50 de pecicani au donat sânge

Prima acțiune organizată în acest an de Centrul de Transfuzie Sanguină Arad în orașul Pecica a fost încununată de succes.

47 de persoane au răspuns apelului lansat de medici și s-au prezentat ieri, la punctul de recoltare amenajat în sala de repetiții a Casei de Cultură „Doru Ioan Petescu”.

După completarea formularului, analiza prealabilă a sângelui și măsurarea tensiunii arteriale, marea majoritate au fost declarați apți pentru donare.

Printre cei care au ales să ajute pacienții care au nevoie de sânge s-au numărat donatori fideli, dar și pecicani care au participat pentru prima oară, alături de pompieri de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) și angajați ai Primăriei Orașului Pecica.

Pot dona o unitate de 450 ml de sânge persoanele sănătoase cu vârsta cuprinsă între 18 – 60 ani, greutatea peste 50 de kilograme, cu tensiune arterială și puls normal.

În schimb, li se fac analize medicale gratuite (hepatita B şi C, sifilis, HIV, grupa sanguină ABO/Rh, enzime hepatice – TGP) și primesc câte șapte tichete de masă.

Următoarea acțiune asemănătoare va avea loc peste trei luni.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )