https://pecicanews.ro/

Anvelopele pentru autovehiculele de teren – știi care sunt diferențele între ele?

Vă oferim acest articol pentru ca dumneavoastră să dobândiți cunoștințele necesare despre diferențele dintre anvelopele de autoturisme și cele destinate mașinilor de teren.

Înainte de toate, trebuie avut în vedere tipul de carosabil pe care va circula cel mai des mașina și care ne va indica ce fel de anvelope speciale avem nevoie pentru vehiculele.

Anvelopele pentru autoturisme sunt concepute pentru a circula pe șosele asfaltate, în timp ce anvelopele pentru mașinile de teren sau cele off-road permit tracțiunea și pe drumuri noroioase sau pietroase.

 

Aceste condiții presupun ca anvelopele să aibă un anume model al benzii de rulare – respectiv, acesta este mai reliefat și mai mare. În plus, astfel de anvelope sunt mult mai înalte – lucru care ajuta la evitarea deteriorării anvelopei de către janta roții. Anvelopele off-road ajută mașina să adereze cu fermitate la carosabilul dur sau acolo unde nu există deloc carosabil.

 

Pe de altă parte, anvelopele fabricate pentru vehiculele de utilizanță urbană sunt concepute pentru circulare zilnică pe suprafețe de carosabil neted ce asigură un nivel corespunzător de confort. Și, pentru că vorbim de confort, anvelopele pentru utilizare urbană au modele de bandă de rulare ce reduc emisiile de zgomot și care împrăștie apa din zona de contact cu carosabilul.

Alte caracteristici ce fac diferența pentru anvelopele de mașini de teren:

● Dimensiuni mai mari. Uneori, proprietarii de mașini folosesc aceste tipuri de anvelope pentru a crește garda la sol a mașinii.

● Greutate mai mare. Aceasta se reflectă în durabilitatea lor crescută.

● Materialul din care sunt făcute. Sunt fabricate din material mult mai durabil.

● Modul prin care sunt construite pereții laterali. Aceștia sunt necesari pentru șofatul dur de off-road și asigură manevrabilitatea greutății mai mari a mașinii de teren.

● Randament la viteza și sarcină. Astfel, comparativ cu anvelopele autoturismelor obișnuite, anvelopele mașinilor SUV sunt concepute pentru sarcini mai mari dar cu viteze mai mici.

În magazinele online puteți găsi tipuri speciale de anvelope pentru mașini de teren pentru noroi, pietris și bolovani, etc. Diverși producători oferă anvelope cu inscripționările A/T, H/T, M/T – acestea sunt simboluri pentru orice fel de teren, teren de autostradă și teren cu noroi.

 

Anvelopele pot fi achiziționate pe www.Autodoc24.ro.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )