https://pecicanews.ro/
Anunț IMPORTANT pentru pecicani: RETIM creşte tarifele de la 1 ianuarie

Anunț IMPORTANT pentru pecicani: RETIM creşte tarifele de la 1 ianuarie

ADISIGD Arad și RETIM anunță modificarea tarifelor de colectare a deșeurilor în Zona 1 Arad.

Astfel, ADISIGD Arad și RETIM Ecologic Service SA informează populația și persoanele juridice din zona 1 a județului Arad că începând cu luna ianuarie 2020 se vor modifica tarifele de colectare și transport a deșeurilor.

„Această creștere se datorează modificării contribuției pentru economia circulară. Conform ordonanței de urgență a Guvernului nr. 74/2018, de la 1 ianuarie 2020 se va modifica costul de mediu denumit «contribuția pentru economia circulară». Valoarea acestei taxe va creste de la 30 lei/tonă la 80 lei/tonă de deșeuri depozitată, iar acest cost, în conformitate cu legislația aplicabilă, se va reflecta în tariful de colectare și transport al deșeurilor. Operatorul de colectare RETIM va încasa această taxă de la utilizatorii serviciului printr-o suplimentare de tarif și o va plăti mai departe către operatorii instalațiilor de tratare și depozitare a deșeurilor din județul Arad. Destinația finală a acestei taxe este fondul pentru mediu gestionat de Administrația Fondului pentru Mediu”, se arată într-un comunicat de presă al RETIM.
advertisement

De remarcat, că modificarea tarifelor este stabilită printr-un act adițional la contractul de delegare prin concesiune, care prevede aplicarea noilor tarife de colectare și transport deșeuri începând cu 1 ianuarie 2020.

Potrivit RETIM, noile tarife aplicabile vor fi:
Nr. crt. Tarife – populatie U/M   Tarif actual cu TVA             Tarif nou cu TVA
1 Populație urban lei/pers/luna        9,50                                         10,79
2 Populație rural lei/pers/luna         3,53                                           4,05

Nr. crt. Tarife persoane juridice U/M   Tarif actual fara TVA         Tarif nou fara TVA
1 Agenți economici și instituții publice lei/tonă   278,53                         322,98

Loading...
CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )