https://pecicanews.ro/
Ansamblul Búzavirág a făcut spectacol în Macedonia

Ansamblul Búzavirág a făcut spectacol în Macedonia

Ansamblul Búzavirág din Pecica a evoluat duminica trecută pe o scenă cu vedere la cel mai vechi şi mai adânc lac din Peninsula Balcanică.

Dansatorii maghiari au petrecut patru zile în oraşul macedonean Ohrid, unde au luat parte la ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Folclor Kostoski, organizat în fiecare vară pe durata a şase weekenduri, cu participanţi din numeroase ţări.

Membrii Ansamblului Búzavirág au defilat prin centrul oraşului alături de dansatori din Şinca Nouă, un cor de copii din Orăştie, majorete din Serbia, precum şi o fanfară şi un cor din Croaţia, în drum spre amfiteatrul cu o panoramă splendidă care a găzduit festivalul.

Spectacolul a fost deschis de grupul Nagyboglárka al ansamblului maghiar din Pecica, cu două dansuri, dintre care unul a primit medalia de bronz la Întâlnirea Formațiilor de Dansuri Populare din Timişoara.

„Cei mari”, tinerii din grupa Búzavirág, au pregătit un spectacol complex, cu dansuri specifice mai multor regiuni (printre care şi o coregrafie care a primit medalia de argint la Timişoara), precum şi dansuri ţigăneşti.

Dansurile au fost pe placul publicului internaţional, la final dansatorii fiind felicitaţi şi de o familie maghiară aflată în vacanţă în Ohrid.

„Mulţumim Consiliului Local pentru finanţarea transportului şi părinţilor însoţitori pentru ajutor, precum şi gazdei noastre, Gjoko Kostoski”– a spus Engi Márta, preşedintele Asociaţiei Búzavirág, mulţumind şi vicepreşedintelui Szép Zita pentru organizarea deplasării.

Dansatorii şi însoţitorii lor au avut parte de turul ghidat al oraşului locuit de pe vremea Greciei antice şi de o plimbare cu vaporul, până la Mănăstirea Sfântului Naum, situată în capătul celălalt al lacului Ohrid, la graniţa cu Albania.

În timpul liber pecicanii au făcut baie, plajă, sau cumpărături, iar pe drum au petrecut câteva ore în două capitale: Belgrad şi Skopje.

La o zi după plecarea dansatorilor pecicani a sosit în staţiunea macedoneană formaţia Junii Semlacului, alături de coregraful lor, pecicanul Marin Stan, pentru a lua parte la festival.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar

    Great,
    Greetings from Ohrid
    Gjoko
    http://www.kostoski.mk

  • Disqus ( )