https://pecicanews.ro/
Aniversare „cu cântec” în lanul de lavandă (VIDEO)

Aniversare „cu cântec” în lanul de lavandă (VIDEO)

Corul Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” Pecica a reluat, oficial, activitatea, cu deplină distanțare fizică: în aer liber, pe câmp.

Dirijorul prof. Alexandru Zaharia a ținut legătura în permanentă cu elevii și în ultimele luni, prin sesiuni video, unde au cântat și au povestit, dar abia au așteptat cu toții să se poată întâlni.

Cel mai bun moment a fost aniversarea a patru ani de la înființarea corului, ocazie cu care dirijorul a pregătit o locație deosebită: ferma familiei Petrișor.

Coloana de mașini cu coriștii a plecat luni seara din fața Clubului Copiilor, cei mici, dar și părinții, fiind încântați de priveliștea oferită de lanul Leya Lavanda.

Alături de ei a fost viceprimarul Miodrag Stanoiov, consilierul local dr. Vasile Chifor (președintele Comisiei de Învățământ-Cultură) și prof. Daniel Toth, directorul Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” Pecica, fiind primiți cu bucurie de către soții Radu și Florica Petrișor.

Aliniați între rândurile de lavandă, coriștii au cântat melodia „Luncile s-au deșteptat”, precum și imnul Programului Național Cantus Mundi.

Laurențiu Frișan și Daniel Zaharia au imortalizat momentul aniversar de la înălțime, din cupa unui tractor, rezultând imagini și o filmare inedită, în timp subsemnatul a fotografiat de la sol.

În următoarea oră, coriștii pecicani, alături de prof. Alexandru Zaharia și părinți, au realizat sute de fotografii cu fundalul mov oferit de plantele aromatice cultivate pe un hectar.

„Mulțumim familiei Petrișor pentru că ne-au oferit cadrul pentru o aniversare specială. Suntem recunoscători părinților și tururor celor care au fost alături de noi, precum și instituțiilor și persoanelor care au sprijinit corul nostru încă de la înființare. Avem rezultate foarte frumoase și plănuim activități pe măsura lor” – a spus dirijorul prof. Alexandru Zaharia.

 

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )