https://pecicanews.ro/
Am plecat să colindăm… la București (GALERIE FOTO)

Am plecat să colindăm… la București (GALERIE FOTO)

Pentru al treila an consecutiv a fost invitat corul Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” Pecica, condus de prof. Alexandru Zaharia, în luna decembrie la București pentru a cânta alături de coruri din toată țara, ca parte a Programului Național Cantus Mundi.

Cei 40 de elevi din clasele III – XII au ajuns în capitală de la Orăștie, unde au participat la Festivalul-Concurs Național de Muzică Sacră „Cu noi este Dumnezeu”.

După o noapte de odihnă la Motel Topolog de lângă Râmnicu Vâlcea, coriștii au ajuns dimineața la București, unde au mers direct în centrul orașului, la Sala de concerte Auditorium a Muzeului Național de Artă al României.

Elevii pecicani au făcut o scurtă repeteție, după care au fost invitați în sală pentru a înregistra colindele pregătite.

Ca niște profesioniști, coriștii pecicani au ascultat atenți indicațiile organizatorilor și ale tehnicienilor și după doar câteva minute au început înregistrarea.

Aliniați pe scena unde au urcat artiști de renume, filmați din unghiuri diferite cu trei camere, copiii au cântat „Colindăm, colindăm iarna” și „Hai deschide inima ta!”. Ei au fost acompaniați la pian de eleva Amelia Frișan.

Au urmărit liniștiți coruri sosite din întreaga țară, dar și din Republica Moldova, după care au urcat din nou pe scenă, alături de zeci de alți copiii din programul Cantus Mundi pentru a intepreta „Am plecat să colindăm”, „Astăzi s-a născut Hristos” și Imnul Cantus Mundi, îndrumați de Cezar Verlan, dirijorul secund al Corului Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin”.

Înregistrările vor putea fi urmărite luni, în Ajunul Crăciunului, imediat după Concertul de Crăciun al Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, pe canalul TV de știri Digi24.

După micul dejun pregătit de organizatori, grupul pecican a ocupat camerele puse la dispoziție de Cantus Mundi la Antique Hostel, situat pe malul Dâmboviței, în Centrul Vechi.

Câteva ore de relaxare, apoi coriștii au plecat spre Opera Comică pentru Copii de lângă Stadionul Rapid – Valentin Stănescu. Chiar sub Podul Grant a fost amenajat Târgul „Poveste de Crăciun” cu scenă, patinoar, carusel, ateliere pentru copiii și căsuțe cu produse de sezon.

Corul Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” Pecica a fost aplaudat de public, iar cei mici au cântat și au dansat pe durata programului compus din colindele „Colindăm, colindăm”, „Hai deschide inima ta”, „Gazde mari”, „Îngeri mii”, „Slobozâ-ne gazdă-n casă”, „Scoală gazdă din pătuț”, „Astăzi s-a născut Hristos”.

Elevii au primit câte un pachet de la organizatori și bilete pe care le-au folosit, indiferent de vârstă, pe caruselul care i-a transportat în lumea fermecată a copilăriei.

Grupul pecican a fost însoțit de profesoarele Ioana Medeleanu, Marta Balazs, Maria Jurcan,  mămicile Olivia Șiclovan (președintele părinților elevilor din cor) și Maria Țeposu, de responsabilul video Daniel Zaharia și de subsemnatul.

„Am avut un program bogat, am cântat și ne-am simțit bine, a fost cea mai frumoasă deplasare a noastră. Mulțumim echipei Cantus Mundi pentru organizarea exemplară și tot ceea ce fac pentru noi”– a rezumat prof. Alexandru Zaharia, dirijorul și sufletul corului liceului pecican.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )