https://pecicanews.ro/
Al doilea stejar regal din oraș

Al doilea stejar regal din oraș

De două săptămâni, pecicanii care trec prin centrul orașului, pot observa stejarul plantat în fața sălii de ședință a Consiliului Local Pecica (fostul cazinou).

Acesta este unul dintre cei patru arbori plantați cu ocazia nașterii strănepoatei Regelui Mihai I în patru orașe cu legături puternice față de Casa Regală a României: la Alba Iulia, la Găești, la Târgoviște și la Pecica.

„Dorim să o întâmpinăm pe Prințesa Maria-Alexandra, tânăr vlăstar al Casei Regale Române, cu un stejar sădit la Pecica, în semn de înaltă prețuire pentru Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României și de mari speranțe.

Acest stejar va aduce, cu siguranță, un plus de oxigen orașului nostru. Va aduce un plus de frumusețe prin coroana sa îndreptată spre cer. Va aduce speranță în viitorul României și va aduce aminte de Majestatea Sa Regele Mihai I, care, în anul 1992, l-a desemnat pe A. S. R. Nicolae al României ca urmaș moștenitor” – a spus președintele filialei locale a Mișcării pentru Regat și Coronă, consilierul local dr. Vasile Chifor, sprijinit în acțiunea sa de primarul Petru Antal și de viceprimarul Miodrag Stanoiov.

Micuța Maria-Alexandra este cel mai nou membru al familiei regale românești, căreia monarhiștii pecicani îi urează copilărie fericită și multă sănătate.

Părinții ei, Principele Nicolae al României și al soția sa, Alina, au petrecut câteva zile la Pecica, cu doi ani în urmă, simțindu-se foarte bine.

Stejarul plantat în ziua de naștere a Regelui Mihai I al României, în 25 octombrie 1921, se înaltă și acum în piața care poartă numele monarhului, fiind ocrotit și pus în valoare de administrația locală.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )