Activitățile elevilor de la liceul pecican (GALERIE FOTO)
În cursul săptămânii trecute, elevii de la Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” au fost implicaţi în mai multe activităţi organizate de cadrele didactice.
Săptămâna a început cu marcarea Zilei Mondiale a Alimentației şi a Combaterii Risipei Alimentare, la Turnu şi la Pecica.
Elevii Școlii Primare Turnu, împreună cu doamnele învățătoare Ciupercea Anca și Ionescu Gabriela au desfășurat astăzi o serie de activități cu tema ,,Hrănește-te inteligent” și ,,Trăiește sănătos”.
La clasa pregătitoare și la clasa I s-a discutat despre importanța consumului de fructe și legume, diferitele moduri în care acestea pot fi consumate, s-au recitat poezii, s-au cântat cântecele despre fructe și legume. Clasele mai mari au desenat și pictat fructe și legume, iar la sfârșit au realizat un afiș cu tema „Ziua Mondială a Alimentației”.
Clasele a IV-a de la Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” Pecica, împreună cu doamnele învățătoare Andra Raluca și Silaghi Ancuța, au marcat Ziua Mondială a Alimentației şi a Combaterii Risipei Alimentare printr-o activitate de parteneriat între clase.
Scopul comun a fost conștientizarea problemelor privind alimentația și identificarea unor soluții în acest sens. Risipa alimentară și problemele țărilor slab dezvoltate au prins glas în sala de clasă.
Prin activități specifice vârstei (desen, joc) și prin muncă în echipe elevii au înțeles că un stil de viață sănătos înseamnă echilibru între alimentație și sport.
Elevii au concluzionat prin mesaje, îndemnuri și desene faptul că o evaluarea corectă a consumului propriu cu achiziția de alimente corespunzătoare nevoii de consum poate duce treptat la eradicarea foametei. Acesta este obiectivul pe care FAO (Food and Agriculture Organization of the United Nations) își propune să îl realizeze până în anul 2030.
Vineri elevii claselor a XII-a, au răspuns invitației lansate de AJOFM Arad de a participa la Bursa Muncii pentru Absolvenți.
Evenimentul s-a desfășurat la Centrul Comercial Atrium Mall Arad și au venit cu oferte 30 de firme și reprezentanți ai instituțiilor de stat.
Elevilor le-au fost prezentate oportunitățile de angajare ale momentului, precum și proiecte europene la care pot accede cu succes.
Profesorii însoțitori au fost cei doi diriginți, Elisabeta Andronie și Nicoleta Dudaș.