https://pecicanews.ro/
Activități de crăciun pentru copiii satului Sederhat (GALERIE FOTO)

Activități de crăciun pentru copiii satului Sederhat (GALERIE FOTO)

Copiii satului Sederhat, au avut parte și în acest an de activități organizate pentru ei și cu ei, în preajma sfintei sărbători a Crăciunului.

Primul eveniment, desfășurat chiar în sat, a fost spectacolul „Din suflet pentru suflet”, ajuns la cea de-a 2 -a ediție, spectacol care a umplut Biserica din sat și care a avut în public oaspeți de onoare, pe primarul orașului Pecica, Petru Antal, pe domnul director al Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” Pecica, Daniel Toth și pe domnișoara director adjunct, Blajena Karkus.

Spectacolul a fost realizat cu sprijinul Bisericii Ortodoxe Române Sederhat, preot Arxinte Mureșan și coordonat de profesor Alexandra Ponta.

„Din suflet pentru suflet” este spectacolul prin care s-a vrut implicarea copiilor satului, în activități din care să învețe că pot oferi bucurie altor suflete, fără să dăruiască ceva material și fără să aștepte nimic în schimb.

Este al doilea an în care 25 de copii, se adună cu bucurie și veselie, „acasă”, adică în spațiul grădiniței, acolo unde cu toții au crescut și unde se întorc de fiecare dată cu drag, să pregătească colinde și obiceiuri de Crăciun.

Nivelul spectacolului a fost ridicat de copiii Corului Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr”, cor condus de inimosul profesor Alexandru Zaharia, aceștia interpretând minunate cântece și colinde de Crăciun. Din mijlocul corului    s-au remarcat voci deosebite, care au încântat publicul prezent.

Au urmat cei doi copii apropiați Bisericii Ortodoxe din sat, frații Cosma, apoi copiii satului, interpretând colinde populare românești și obiceiul mersului cu capra. La final, copiii reuniți, alături de invitați, profesori și de întregul public, au interpretat împreună colindul, „O ce veste minunată”, moment emoționant care a întregit acest spectacol realizat cu sufletul. Copiii au fost răsplătiți pentru colinda lor, din partea gazdei preotul Arxinte Mureșan, cu nuci și mere și din partea domnului primar Petru Antal, cu ciocolată.

Activitățile au continuat pentru copiii satului, cu prezența la „Concertul de colinde” de la Casa de Cultură a orașului Pecica, în seara de Ajun, colindând pe la casele oamenilor din Pecica și Sederhat și deasemenea, la invitația domnului primar Petru Antal, colindând și pe spațiul verde din fața Primăriei Orașului Pecica, acolo unde a fost amenajată scena nașterii Mântuitorului, interpretată de persoane și animale reale. Betleemul viu fiind prezentat de membrii Asociației Culturale a Minorităților din Pecica și ai Asociației Ansamblul Folcloric „Păstrătorii Tradiției”.

Programele s-au încheiat în ziua de Crăciun, la biserica din sat, colindându-i pe cei prezenți la Sfânta Liturghie, după care s-au adunat cu toții în spațiul grădiniței unde și-au împărțit unul altuia cadouri, cadouri simbolice dar făcute din suflet.

Prin aceste activități ne-am dorit să adunăm copiii satului alături de comunitatea din care fac parte, să se bucure împreună de această sărbătoare minunată a Crăciunului, să păstreze obiceiul mersului cu colinda și nu în ultimul rând,să rămână cu amintiri minunate pentru sufletul lor.

 

Prof. Alexandra Ponta

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )