https://pecicanews.ro/
Acţiune de informare şi prevenire a elevilor pecicani (GALERIE FOTO)

Acţiune de informare şi prevenire a elevilor pecicani (GALERIE FOTO)

Peste 300 de elevi pecicani din clasele V-VIII şi IX-XII ale Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” au luat parte joi de la ora 12:30, la Casa de Cultură „Doru Ioan Petescu”, la o prezentare care a demarat şirul de acţiuni de prevenire care vor fi organizat şi în acest an la liceul pecicani, în colaborare cu instituţiile abilitate.

Directorul Daniel Toth a salutat cei prezenţi şi a mulţumit profesorilor organizatori – directorul adjunct Blazena Karkus, Lavinia Biţ, Elisabeta Andronie, Mirabela Hanganu, consilierul educativ Nicoleta Dudaş şi consilierul psiholog Mirabela Ochis – precum şi diriginţilor implicaţi după care a dat cuvântul specialiştilor invitaţi.

La eveniment a participat preşedintele Comitetului de Părinţi, dr. Anamaria Creţ şi Monica Ştefănuţă, şefa Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Oraşului Pecica.

Agentul şef Ciprian Tocan, coordonatorul Compartimentului Analiză şi Prevenirea Criminalităţii a vorbit despre motivele care pot sta la baza fumatului şi a consumului de droguri şi fericirea temporară pe care le oferă, urmată de o realitate cruntă, pe care a ilustrat-o cu fotografii ale unor persoane consumatoare de stupefiante.

Locotenentul Valentin Bosoncea de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Arad a vorbit despre faptele antisociale, violenţa verbală şi fizică, după care comisarul Adrian Niculai de la Serviciul Judeţean Anticorupţie Arad a explicat fenomenul corupţiei şi cum poate fi acesta anihilat dacă fiecare dintre elevii din sală refuză să dea sau să ia mită atunci când vor deveni adulţi.

Florin Bişcă de la Centrul Antidrog a testat, prin întrebări, cunoştinţele tinerilor din sală despre efectele consumului de substanţe cu efecte psihoactive, iar Anamaria Cordun, reprezentanta Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane a deschis un scurt dialog cu elevii despre cauzele fenomenului care afectează mai ales femeile, a împărţit pliante şi a prezentat şi câteva scurte mesaje video.

Agentul şef adjunct Dianu Corlan de la Postul de Poliţie al Oraşului Pecica, a explicat tinerilor că efectele neatenţiei în trafic sunt imediat şi periculoase, indiferent dacă suntem pietoni, biciclişti sau ne aflăm în maşină, mesajul fiind ilustrat cu un videoclip care a prezentat accidentele rutiere în mod foarte real.

La final, specialiştii au răspuns la întrebările scrise pe bileţele de către elevii din sală.

Acţiunea s-a încheiat cu un scurt moment prezentat de corul liceului, condus de prof. Alexandru Zaharia.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )