https://pecicanews.ro/
A pornit transportul public local (VEZI ORARUL AUTOBUZULUI)

A pornit transportul public local (VEZI ORARUL AUTOBUZULUI)

Luni, 14 septembrie, a demarat serviciul de transport public local de persoane pe raza orașului Pecica și a satelor aparținătoare, cu autobuze asigurate de Primăria Orașului Pecica, în cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Transport Public, în colaborare cu Compania de Transport Public Arad.

La primele curse au fost deja câțiva călători, pecicani de diferite vârste.

„Beneficiarii principali ai transportului public local vor fi elevii și copiii preșcolari, care vor putea călători gratuit (pe baza legitimației emise de școlile pecicane), dar serviciul se adresează tuturor cetățenilor din oraș și din satele aparținătoare” – a explicat primarul Petru Antal.

Programul este corelat cu orarul școlilor din oraș, pentru ca elevii să poată ajunge în timp, indiferent de anotimp, la cursuri și este posibil să existe mici modificări în următoarele săptămâni.

Biletul pentru o călătorie va costa 3 lei și va putea fi cumpărat de la șofer.

Traseul cuprinde toate stațiile existente în Pecica, diferența față de rutele spre Arad fiind că autobuzul merge până în zona Iril, de unde se întoarce la fosta Moară Ghizela, continuând spre centru.

Cele 13 stații sunt: SMA, Moara Mică, Magazinul Gecalini, Pepco, Moara Ghizela, Irha, Centru, Poștă, Ghiuțoaie, Furnica, Liceu, Juncanu și Gară.

Programul va fi următorul, de luni – vineri:

– plecare de la SMA la orele 7:20, 9:45, 11:20, 13 și 15:10;

– plecare de la Gară la orele: 8:30, 10:30, 12, 14 și 16.

Cursele de sâmbătă vor include și satele aparținătoare Turnu și Sederhat.

Plecarea va fi de la SMA, la ora 7:30, cu opriri în toate stațiile din oraș, ajungând la ora 7:55 la Turnu (stația Fontana) și la ora 8:15 la Sederhat, de unde se întoarce la Pecica, parcurge toate stațiile și revine la Gară.

La ora 11 pleacă de la Gară cea de a doua cursă de sâmbătă, care traversează orașul, întorcându-se la ora 11:30 de la SMA, trece prin toate stațiile din Pecica, continuând spre Turnu (ora 12:15) și Sederhat (12:45), de unde revine la capătul de linie de la Gară.

Autoritățile locale au anunțat că vor reveni cu detalii în legătură cu modul de acordare al gratuității totale sau parțiale pentru alte categorii de beneficiari (pensionari, persoanele cu vârsta cu peste 70 de ani, persoane cu handicap grav și accentuat, însoțitori și asistenți personali ai acestora, persoane persecutate din motive politice, veterani și văduve de război, invalizi, eroi sau martiri ai Revoluției din 1989, donatori de sânge etc).

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )