https://pecicanews.ro/
A început prima etapă a Recensământului populației și locuințelor

A început prima etapă a Recensământului populației și locuințelor

În data de 14 martie a început Recensământul populației și locuințelor din România, amânat din 2021, din cauza pandemiei de COVID-19.

Prima etapă se desfășoară online, timp de două luni, cetățenii fiind ajutați să completeze formularul la punctul de autorecenzare asistată, amenajat la sediul Primăriei Orașului Pecica, în clădirea fostului Cazinou, de luni până duminică, între orele 10 – 18.

Autorecenzarea se adresează celor care preferă să răspundă acum la chestionare, din motive de timp sau disponibilitate.

Toate persoanele care trăiesc pentru o perioadă de cel puțin 12 luni în România pot completa chestionarul pe platforma www.recensamantromania.ro

Pentru autorecenzare este nevoie de conexiune la internet și o adresă de email, persoana autentificată urmând să completeze chestionarul și pentru membrii de familie cu care locuiește în aceeași gospodărie și poate primi o zi liberă de la angajator.

În formularul de șapte pagini se vor completa informații precum cetățenia, adresa, starea civilă, etnia ori nivelul de studii. Timpul mediu de completare a chestionarului de recensământ online pentru o persoană este estimat între 4 – 14 minute.

În perioada 16 mai – 17 iulie va urma partea a doua, cea de recenzare tradițională, cu interviuri față în față, la domiciliul cetățenilor, pentru cei care nu au completat online chestionarul.

Mai multe detalii despre Recensământul populației și locuințelor pot fi găsite și pe pagina www.pecica.ro.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )