https://pecicanews.ro/
25 de cazuri active de COVID-19 la Pecica: piaţa se închide, restaurantele rămân cu 30% din capacitate

25 de cazuri active de COVID-19 la Pecica: piaţa se închide, restaurantele rămân cu 30% din capacitate

Pecica este cel de al cincilea oraș din județul Arad în care incidența cazurilor de COVID-19 raportate per mia de locuitori a depășit 1,5, alte trei fiind deja la peste 3 cazuri/1000.

UPDATE: Potrivit celor mai recente informării primite de la Direcția de Sănătate Publică a județului Arad, în prezent există 25 de cazuri active la Pecica, dintre care 3 raportate în cursul zilei de ieri.

Numărul cazurilor înregistrate de la începutul lunii iulie şi până în prezent a ajuns la 69.

Ca urmare, intră în vigoare noi restricții, conform Hotărârii nr. 65 din 27.10.2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență al Județului Arad.

Piața de vechituri se va închide de sâmbătă (sectorul agroalimentar va funcționa în continuare), restaurantele și cafenelele funcționează în interior la 30% din capacitate, între orele 6 – 23, la fel ca și casele de pariuri.

Slujbele religioase se vor ţine respectând regulile de protecție sanitară deja aplicate, școlile funcționează, la fel ca în ultimele săptămâni, conform scenariului galben, elevii fiind prezenți fizic la cursuri prin rotație.

Se închid locurile de joacă, iar organizarea de evenimente private rămâne interzisă în spațiile publice închise sau deschise.

„Situația la nivel național și european este îngrijorătoare, motiv pentru care vă îndemn să purtați mască de protecția în toate spațiile închise și în cele deschise aglomerate, să vă spălați des mâinile și să respectați distanța fizică. Prin aceste măsuri simple putem evita înmulțirea cazurilor de COVID-19 în orașul nostru!” – a avertizat primarul Petru Antal.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )