https://pecicanews.ro/
Elevi și profesori de IMPACT

Elevi și profesori de IMPACT

De o lună, la Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” Pecica s-a înființat un Club IMPACT (Implicare, Motivare, Participare, Acţiune, Comunitate, Tineri), parte a unei reţele de cluburi de iniţiativă comunitară pentru tineri.

Coordonatorii proiectului sunt prof. Elisabeta Andronie și prof. Blazena Karkus, acestea au aplicat pentru înscriere și au fost acceptate participând la sfârșitul lunii august și la mijlocul lunii octombrie la activități de formare în cadrul Academiei IMPACT.

Liceenii sunt aşteptaţi la întâlnirile săptămânale de la club, care durează, de regulă, două ore şi unde învaţă să identifice problemele din comunitate, să găsească soluții pentru rezolvarea lor, să scrie şi să implementeze împreună proiecte strategice în folosul comunităţii.

Până acum au avut loc patru întâlniri în cadrul clubului pecican, în care s-a pus accent în principal pe intercunoaștere, relaționare, comunicare într-o ambianță de bună dispoziție.

Peste 180 de cluburi IMPACT din 26 de judeţe ale ţării constituie Reţeaua Naţională IMPACT, care adună peste 3 000 de tineri şi 400 de profesori şi lucrători de tineret.

Cluburile IMPACT promovează programul de învățare prin serviciu în folosul comunității al Fundației Noi Orizonturi, lansată în anul 2000 în Valea Jiului, cu scopul de a contribui, prin educație, la dezvoltarea copiilor și tinerilor pentru ca ei facă schimbări pozitive în comunitățile lor.

Anual, cluburile implementează peste 200 de proiecte de serviciu în folosul comunității, pe teme dintre cele mai diverse, de la solidaritate, până la mediu și educație. În 2017, proiectele tinerilor au venit în ajutorul a aproape 100.000 de persoane, cât populația unui oraș precum Satu-Mare, de exemplu.

„Sperăm ca acest club să aducă schimbări pozitive și în rândul elevilor școlii noastre și totodată în comunitate. Așteptăm deschidere din partea părinților în a le permite elevilor să participe și să se implice în activitățile clubului, iar elevii să participe în număr cât mai mare” – spun reprezentanţii liceului pecican.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )