https://pecicanews.ro/
15 ani de activitate de suflet (GALERIE FOTO)

15 ani de activitate de suflet (GALERIE FOTO)

Membrii, prieteni şi susținători ai Pro Pir Kult Turnu s-au adunat sâmbătă, la Casa Sătească din Turnu, pentru a sărbători aniversarea asociației.

Înființată cu 15 ani în urmă de către Tóth Piroska şi Suttyák András, organizaţia a devenit cunoscută în întreaga regiune, dar şi peste hotare, pentru dăruirea cu care duce mai departe tradițiile multietnice din satul Turnu.

Cei doi fondatori fac totul din suflet, fiind prezenți la sute de evenimente şi devenind adevărați ambasadori ai multiculturalismului şi al păstrării valorilor generațiilor trecute.

Cu ocazia aniversării, cei doi au fost felicitați de prieteni şi colaboratori din Turnu, Pecica şi Arad, printre care fostul viceprimar al municipiului Arad, Bognár Levente şi Farkas Viktória, coordonatoarea Filialei Arad a Serviciului de Ajutor Maltez.

Din programul festiv nu putea lipsi folclorul: Ansamblul Búzavirág a fost prezent cu trei perechi pregătiţi de prof. Engi Márta, Ansamblului Păstătorii Tradiţiei Juniori, coordonat de Marin Stan, cu patru perechi, iar Asociaţia Culturală a Minorităţilor din Pecica cu patru copii care au cântat la ţitere, însoţiţi de Balta Taics Tünde.

Membrii asociaţiei pecicane au avut încă o supriză: un tort aniversar mare, cât să ajungă tuturor invitaţilor.

La aniversarea din Turnu au participat şi trei reprezentanţi ai Asociaţiei Fermierilor din Szarvas (Závoda Ferenc, Szigeti Erika, Szenes János), cu care Pro Pir Kult colaborează de mult timp, fiind prezenţi an de an la Ziua Secerişului organizată în oraşul maghiar.

Fotografii: Facebook

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )