https://pecicanews.ro/
135 de concurenți la „Muzica ne poate uni” (GALERIE FOTO)

135 de concurenți la „Muzica ne poate uni” (GALERIE FOTO)

Copii și tineri din toată țara s-au adunat, joi seara (4 august) la Casa de Cultură „Doru Ioan Petescu”, pentru a lua parte la festivitatea de deschidere a Concursului Internațional de Interpretare Vocală şi Instrumentală „Muzica ne poate uni”.

Competiția lansată de prof. Alexandru Zaharia pentru a le da șansa tinerelor talente să evolueze și în perioada restricțiilor cauzate de pandemia de coronavirus a avut un succes chiar mai mare decât cel scontat.

Ca urmare, concursul fizic atrage anual concurenți din întreaga țară, în acest an fiind înscriși din Pecica, Arad, Chișineu Criș, Cărand, Timişoara, Lugoj, Făget, Săcălaz, Reșița, Caransebeș, Oradea, Turda, Cluj-Napoca, Vințul de Jos, Zalău, Berchez, Sibiu, Baia Mare, Târgu Mureș, Drobeta Turnu Severin, Zalău și București, dar şi din Battonya (Ungaria).

Jurizarea celor 135 de concurenți a făcută și de data aceasta de specialişti recunoscuți: prof. Silvia Cristina Maxim, prof. Dulcica Florea, dirijorul Dorin Frandeș şi prof. Ciprian Ilonca.

Concursul a fost onorat de prezența Annei Ungureanu, dirijorul principal al Corului Naţional de Cameră Madrigal – Marin Constantin, care a acceptat și în acest an să coordoneze juriul.

Înainte de concurs, organizatorul principal al evenimentului a prezentat președintei și vicepreședintei juriului orașul şi atracții turistice din zonă: Mănăstirea Hodoș Bodrog şi Mănăstirea Bezdin.

Concursul s-a desfășurat pe întreaga durată a zilei de vineri (5 august), concurenții încurajându-se unii pe alții.

În urma punctajului acordat, Sofia Maria Tomuța (Palatul Copiilor Oradea) a obținut Marele Premiu la categoria muzică populară, Eliza Karla Magyari (Music and Art fal all, Berchez, Maramureș) la muzică ușoară, iar Adelin Petrișor Popa (Liceul de Arte „Ion Vidu” Timișoara) la muzică instrumentală, cântând la taragot, cu toții cu 100 de puncte.

Festivitatea de premiere de vineri seara a inclus și recitaluri ale câștigătoarelor edițiilor precedente:  Erica Ioana Blujdea (2020) și Raluca Andreea Bălașoiu (2021), concurenții cunoscând și folclorul local prin dansurile prezentate de Ansamblul „Păstrătorii Tradiţiei”.

La finalul serii, cei 110 concurenţi prezenţi şi membrii juriului au intonat împreună imnul de stat, dirijaţi de prof. Alexandru Zaharia.

„A fost încă o ediție frumoasă și de amploare, cu multe emoții și momente frumoase. Vreau să mulțumesc tuturor celor care au contribuit la organizare și juriului pentru efortul depus. Mulțumim Primăriei Orașului Pecica, Consiliului Local Pecica, Casei de Cultură „Doru Ioan Petescu”, Consiliului Județean Arad, Centrului Cultural Județean Arad, Corului National de Cameră Madrigal – Marin Constantin şi Programului Național Cantus Mundi pentru sprijinul acordat” – a concluzionat prof. Alexandru Zaharia.

În ziua următoare, invitații au luat parte la gala corală organizată cu ocazia aniversării a șase ani de la înființarea Corului Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” Pecica.

Coriştii şi părinţii lor şi-au surprins dirijorul cu un tort aniversar şi au cântat împreună „La mulţi ani”, mulţumindu-i pentru dedicaţie.

Înregistrările cu deschiderea festivă, concursul, premierea și gala corală pot fi urmărite pe pagina de Facebook a evenimentului: Concursul Internațional de Interpretare „Muzica ne poate uni” – Pecica.

Radio Zestrea, Pecica TV şi Pecica News au fost partenerii media ai concursului.

Fotografii: Gavrilă Bereş

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )