https://pecicanews.ro/
13 tone de deșeuri electrice şi electronice

13 tone de deșeuri electrice şi electronice

Pandemia de Covid-19 nu a făcut posibilă deja-obişnuita acţiune de primăvară de colectare a deşeurilor electrice şi electronice (DEEE), iar pecicanii au aşteptat când pot preda aparatele vechi sau stricate pentru a fi reciclate.

Odată cu relaxarea măsurilor de prevenție, Primăria Orașului Pecica şi Asociația Română pentru Reciclare (RoRec) au stabilit data de 20 iunie, sâmbătă, pentru a organiza prima acţiune de ecologizare din acest an.

Cetăţenii au fost foarte receptivi şi au depăşit semnificativ cantitatea medie adunată cu ultimele ocazii: au fost predat aparate în greutate de aproximativ 13 tone, comparativ cu 8-9 tone, cât se înregistra anul trecut.

O parte dintre pecicani au adus deşeurile electrice şi electronice pe platoul din faţa Primăriei, iar mulţi au profitat de opțiunea de a „recicla cu un singur apel”: au sunat, iar angajații primăriei au preluat aparatele vechi de la domiciliu.

Tornenii au fost şi ei activi şi au umplut o remorcă cu aparate destinate reciclării.

Ca de fiecare dată, a avut loc și o tombolă cu premii, premiile fiind extrase luni (22 iunie), în fața sălii Forum, de pecicanii prezenţi.

Câştigătorii au fost: Demeter Monica, Florea Florin (mixer), Moş Cristina, Kristofoletti Francisc (blender), Cobrac Adriana şi Toth Paraschiva (fier de călcat).

Felicitări pentru spiritul ecologic, locuitorii oraşului sunt invitaţi să participe şi la următoarea colectare, care se va organiza în toamnă.

 

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )