13 ani –  13 trepte spre cunoaștere, dezvoltare, promovare!

13 ani –  13 trepte spre cunoaștere, dezvoltare, promovare!

Cenaclul „Lucian Emandi“ al Casei de Cultură „Doru Ioan Petescu“ aniversează astăzi, 15 februarie, 13 ani de activitate neîntreruptă!    

Se împlinesc, tot astăzi, de Ziua Națională a Lecturii, 103 ani de la nașterea poetului Lucian Emanadi, patronul nostru spiritual, cel care a ars cuvinte, luminând suflete.          

În cei 13 ani de activitate, cenaclul emandian, singura grupare literar-muzicală din oraș, a devenit cunoscută și apreciată, încă de la înființare, în județ, în țară și în afara ei. Prin sfera largă de activități, cenaclul promovează valori culturale locale,  și nu numai.         

Fiecare din cei 13 ani reprezintă o treaptă spre cunoaștere, dezvoltare și promovare a zestrei culturale locale.          

În palmaresul nostru se află: 2 volume colective, 8 volume de autori, o antologie (integrala poetică emandiană), periodicul „Lumina inimii“, zeci de spectacole de poezie și muzică, 10 ediții ale Festivalului Național „Folk pe pâine“, lansări de carte, 4 ediții ale Festivalului Național – concurs de poezie „Emandiana“(care încă de anul trecut are și participare internațională), participări la festivaluri și concerte în județ, în țară și în afara țării, expoziții de arte vizuale, colaborări cu artiști din domeniul poeziei, muzicii și teatrului, participări la târguri tematice.       

Ieri, 14 februarie, la ora 18, o parte din cenacliști s-au reunit în sala de curând renovată (mulțumim administrației locale pentru această bucurie!) pentru a-l omagia pe Lucian Emandi. Fiecare dintre cei prezenți: Tatiana Moș, Blazena Karkus, Gabriela Verșan, Ioan Vasile Marcu, Florența & Lucian Gevelegian și subsemnata, a citit poeme din antologia „Cântarea fiului pierdut“, pe acorduri de chitară, improvizate de Lucian Gevelegian. Mircea Igrișan a fost responsabil cu imortalizarea foto a momentelor trăite.          

S-au trecut în revistă lucrări sosite pe adresa Casei de Cultură pentru participare la concursul de poezie, astăzi fiind termenul limită pentru trimiterea creațiilor.          

Anul acesta, cenaclul s-a mai reunit în data de 17 ianuarie, la Sala Festivă a Consiliului Local, într-o seară de poezie și muzică, de Ziua Culturii Naționale.          

În emisiunea Cetatea culturală pe care am realizat-o la Radio Zestrea – Pecica Tv, în data de 24 Ianuarie, de Ziua Unirii Principatelor, l-am prezentat pe cel mai nou membru al cenaclului, cantautorul folk Lucian Gevelegian.          

În data de 25 martie, la Casa de Cultură vom organiza spectacolul aniversar „Emandiana“, spectacol în cadrul căruia vom premia câștigătorii concursului de poezie.          

În prezent, componența Cenaclului „Lucian Emandi“ este următoarea: Camelia Chifor – poet, prozator, dramaturg (membru fondator), Eugenia Ponta Pete – poet, cantautor, organizator de spectacole și festival, moderator de emisiune și spectacole (membru fondator), Nicoleta Suceveanu Dudaș – poet (membru fondator), Tatiana Moș – poet, prozator, Blazena Miroslava Karkus – poet, ilustrator, artist plastic, designer, Ioan Vasile Marcu – poet, Emanuel Gruia – poet, Semidea Șulea – poet, Gabriela Verșan – cantautor, Alexandru Bacter – chitarist și interpret, Monica Mihaela Cojocaru – cantautor folk, Lucian Gevelegian – cantautor folk, Alexandru Zaharia – pianist, Mircea Igrișan – chitarist, sunetist, responsabil masterizări, imprimări, Pavel Sinka – logistică, Daniel Toth (logistică).      

Întreaga muncă de echipă nu ar fi dat roade fără sprijinul și susținerea unor minunați oameni care apreciază cultura și o promovează: primarul Petru Antal, viceprimarul Miodrag Stanoiov, președintele Consiliului Județean Iustin Cionca, ex-ministrul Traian Igaș, colaboratorii, partenerii și sponsorii noștri. Mulțumim, cu plecăciune, tuturor!          

Vă așteptăm cu drag să ne fiți alături și la evenimentele pe care le vom desfășura în continuare!                   

Eugenia Pete, director al Casei de Cultură „Doru Ioan Petesc

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )