https://pecicanews.ro/
1000 de copaci, plantaţi într-o singură zi (GALERIE FOTO)

1000 de copaci, plantaţi într-o singură zi (GALERIE FOTO)

Orașul Pecica a fost gazda unei ample acțiuni de ecologizare, care a implicat peste o sută de participanți, de la mai multe instituții și organizații locale și din Arad.

Adunarea a fost la Ferma de Bivoli, sâmbătă dimineața, iar de aici s-a plecat în grupuri, pe mai multe străzi din oraș (339, 420 etc.) dar și spre Drumul Național 7, Drumul Turnului, Drumul Peregului și Drumul Bătăniei.

Au fost plantați 1000 de puieți de stejar și de frasin, marcați cu etichete, pentru a fi vizibili și protejaţi, până când vor crește.

Inițiativa a aparținut Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad, parteneri fiind Cetatea Voluntarilor, Primăria Orașului Pecica, Clubul FCC Baschet UAV Arad, Consiliul Județean Arad, Crucea Roșie Arad și subfiliala Pecica, Serviciul Local pentru Situații de Urgență Pecica, Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr”, Jandarmeria Română și Poliția Locală Pecica.

Fiecare a contribuit cu un număr mare de voluntari, printre care mulți tineri și copii, care și-au luat în serios misiunea de a contribui la un viitor mai verde.

Alături de aceștia au fost președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, primarul Petru Antal şi viceprimarul Miodrag Stanoiov, care au ajutat la plantare.

„Rugăm pecicanii să aibă grijă de aceștia, pentru a ne putea bucura de umbra lor, în câțiva ani. Felicitări tuturor organizatorilor și zecilor de voluntari participanți” – a transmis primarul oraşului Pecica.

„Gândim responsabil pentru viitorul copiilor noștri, creăm un mediu de care să se bucure in următoarele decenii” – a declarat Iustin Cionca.

După ce dimineaţa s-au încălzit cu ceai cald şi au fost serviţi cu Pită de Pecica cu unsoare şi boia, de membrii Asociaţiei Culturale a Minorităţilor din Pecica, la finalul acţiunii, toţi participanţii au gustat din gulaşul gătit la ceaun de pompierii pecicani, care au pregătit şi găurile pentru plantare, iar la final au udat puieţii.

Fotografii: Marin Stan

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )