Warning: ftp_login() [function.ftp-login]: Login authentication failed in /home/pecica/domains/pecica.eu/public_html/SFTP.php on line 188
PECICA NEWS - STIRI PECICA * Citeste stirile orasului tau!
Flash news:
 
<< Înapoi


Aloo!... Domnu Magellan...24.11.12 de Timebomb

Domnu... domnu Magellan, domnule fiu legitim al domnului-dumnezeului-nostru-al-călătoriilor, domnule explorator al geografiilor originale, domnule-hartă, domnule cuceritor, amirale... o clipă te rog să-ţi întrerupi eternitatea şi să m-asculţi c-o rugăminte.
De-aci, din colţul unor blocuri de-acuma uleios-astmatice, cu pereţii maceraţi în noi înşine, în duhorile şi în parfumurile noastre, în acizii graşi şi în bazele slabe din noi te întrerup, pentru că, vezi, pe tine te-am ales să ne reprezinţi interesele în lumea aia minunată în care ne vom regăsi cu toţii azi-mâine.

(Mă uitam pe History într-un moment de insomnie documentaristică şi dădeau un film cu dumneavoastră, domnu Magellan... După cum nu cred că ştiţi, eu, inclusiv aici, pe blogger, mi-am trecut ca şi ocupaţie turist profesionist – ştiu că sună niţel infatuat şi vă rog să îmi iertaţi obrăznicia, dar asta-i o platformă pentru infatuări... Şi cum mă uitam io, aşa, la filmul cu dumneavoastră, domnu Magellan, am decis că un mai bun emisar decât cel care, oricum, mi-a brăzdat tinereţea cu monografiile sale, una mai demnă de făcut breloc intelectual decât alta... că de mic copil cu Stefan Zweig – posibil să-l ştiţi – mă dădeam pe trasee imaginare trasate de siajul dumneavoastră ... cum mă uitam io aşa am zis că să.)

Prilejul – nu că ar fi obligatoriu să deranjezi un fiu legitim al domnului-dumnezeului-nostru cu prilejul vreunui prilej!:) – e revelat de faptul că, iaca, se-apropie fatidica dată a plecării noastre din dimensiunile astea trei – mici şi toante... cum zic savanţii – şi, aşa cum au prezis inclusiv contemporanii tăi, ne mutăm. Acuma, cică, trebuie să mergem în patria noastră viitoare... a patra, cum ar veni... o dimensiune de piatră cred că va fi asta a patra: patria.
Poate.
Şi poate că nu va fi nimic - ceea ce bineînţeles că e la fel de grav. Sau poate că va fi nimic - ceea ce tot ce se poate.

E, deci, un moment bun să mă asculţi, bunicule, şi să încerci să mă ajuţi, baroane al călătoriilor în jurul lumii – Moise al mărilor care eşti.
Dacă-mi permiţi o digresiune, utilă d.p.d.v comparatistic-social şi ca să-mi înţelegi puţin diferenţa de repere... nu lungă.: acum 500 de ani era un pic mai simplu... în primul rând că eraţi mult mai puţini şi ştiaţi de-o treabă: cu Jesus înainte, cu regele în spate – te cred şi eu că orice călătorie e susceptibilă de reuşită. Cu aşa gărzi de corp şi de minte şi de bani, şi de corăbii şi de tot trebuie chiar să fii prost rău să nu-ţi iasă. Başca, repet, puţini în jur. Concurenţa mică. Atei - pauză.

Fiecare suntem destinaţia turistică preferată a cuiva – e uşor de postulat chestia asta şi o tot repet, până ce doară-doară o să începem să ne iubim pentru ceea ce iubeşte domnul-dumnezeul-nostru-al-sufletelor în noi, iară nu pentru ceea ce urăşte dujmanul. Ni-s nişte insule locuibile – nu-i aşa de grav, încă... nu ne-au murit toate găinile şi nici nu ne-au înviat toţi şerpii. E salvabilă situaţia – chiar dacă gravă. Asta aşa... ca parte argumentativă.

Acuma, ce te rog eu concret: să pui tu, domnu Magellan, o pilă la domnul-dumnezeul-nostru-al-călătoriilor (că ai acces aproape nelimitat la biroul său)... dar dacă EL e foarte ocupat cu organizarea Cosmosului post-2012, poţi să apelezi la Gizăs, la Gosh, la Buddha sau la Mahomed, la Jah sau la Jahveh, la Popa din Zăbrani... vezi tu... care-i prin poiana aia la ora asta de toamnă târzie, de joacă table sau golf şi n-are nicio treabă... să-i rogi să facă cumva şi să trimită (toţi odată ar fi un gest frumos)... un semn... o batistă... o cruce... o semilună... o stea... o bâtă sau ceva... care ce are la-ndemână... să ştim şi noi cum defilăm: la grămadă sau individual?
Nu contează câţi ni-s! – cum trebuie că scrie pe undeva.
 Comentarii (5)

timebomb - la 06 12 2012 ora 9:02in rubrica asta nu formez si nici nu deformez opinii... decat scriu ca sa nu fiu inteles gresit cand fumez :)


tonton - la 06 12 2012 ora 1:47ma pulalaule...tu ai fost candva formator de opinie...lasa dreq gangea si scrie si tu un articol despre ce se intampla in tara asta de kkt


tonton - la 28 11 2012 ora 1:35Nu fi trista iubi
Nu fi trista puiu
Ca=ti repar eu karma
Zenu` si feng shui-ul


timebomb - la 25 11 2012 ora 7:08nu, `cineva`... nu conteaza cat de putini ni-s - cum zice acolo -, nu cat de multi. cand ni-s multi... nu vezi si tu?... liderii apar... se baga-n seama, chiar daca nu-i cheama sau nu-i revendica nimeni :)


cineva - la 24 11 2012 ora 17:50ba conteaza. unde-s multi puterea creste si e nevoie de multa sa lupti cu Scaraoschi, uciga-l crucea sau Moise Magellan cu toiagul :)


Nume:
Comentariu:Conform Clubului Român de Presă, se pot prelua texte din conţinutul articolelor în scop de informare sau pentru revista presei, în limita a 500 de caractere. În acest caz, OBLIGATORIU se va menţiona sursa www.newsar.ro sau NEWS-AR. Reproducerea neautorizată a textelor sau imaginilor de pe acest site cu încălcarea acestor norme este interzisă fără a avea un acord scris din partea REDACŢIEI şi se va soluţiona în instantele de judecată.
  Gura lumii, slobodă!
Gheorghe Falcă nu se dezice cu una cu doua în ceea ce priveşte temperamentul. Gura lumii vorbeşte despre două deplasări

continuare »

Ultimele comentarii
Gândind în 16.11.17
Ma întreb cum doamna învățătoare, Pete, reușe&# ...
Sincer în 16.11.17
Am rugămintea ca la aceste manifestări sa nu mai sunați numai ...
Gau în 16.11.17
Famia Pete a pus stăpânire pe căminul cultural și mai ale ...
xxl în 16.11.17
Sigur se lasa cu o betie pe bani prostimi ca doar nu pe bani lor
Ha în 16.11.17
Acest documentar este campania primarului pe banii noștri!si ce prostii ...
Cetatean în 16.11.17
Care fabrici??Nu face primarelul nostru un documentar cu salariile pe care le ...
si eu în 16.11.17
ati sprijini un candidat independent pt. primar
Și eu în 16.11.17
Domnule primar, și ceea ce faceți dumneavoastră alături d ...
Vaisamar în 16.11.17
Ideea ca și-au format un clan care e înfiripat in toate departament ...
Real în 15.11.17
A fost sesizat Dna Timișoara! Politia Pecica e in cârdăși ...

Un ritual folosit în Mozambic împotriva durerilor de cap a fost adaptat în vederea iniţierii în „Mişcarea Populară”.

SEO
ziare
 
contact@news-ar.eu
tel: 0745-516915
      0357-425837
      0770-214891
publicitate@news-ar.eu
tel: 0745-516915
      0357-425837
      0770-214891