Warning: ftp_login() [function.ftp-login]: Login authentication failed in /home/pecica/domains/pecica.eu/public_html/SFTP.php on line 188
PECICA NEWS - STIRI PECICA * Citeste stirile orasului tau!
Flash news:
 
<< Înapoi


Regenerarea urbană22.11.13 de Vasile Arion, vicepreşedinte ULAL Arad

Regenerarea urbană este un concept relativ nou, în plină expansiune, care încearcă să concilieze exigenţele conservării patrimoniului natural al oraşului cu cele specifice postmodernismului. Problematica regenerării urbane este în actualitată datorită noii concepţii de dezvoltare durabilă având priorităţi în raţionalizarea amplasărilor, utilizarea economică a clădirilor şi terenurilor, economia de energie, mediul.
Două acte normative relativ recente, corect şi permanent aplicate pot schimba aspectul urbanistic al oraşului nostru. Primul ar fi Legea 153/2011 care reglementează reabilitarea faţadelor şi acoperişurilor. În sfârşit, primele 50 de clădiri din cele 200 din centrul oraşului considerate în stare de degradare vor fi notificate proprietarilor care vor trebui să ia măsuri pe cheltuiala lor pentru executarea reparaţiilor şi punerea acestora în valoarea urbanistică pe care o au. Un semn de normalitate că toţi cei care le au în proprietate să şi le întreţină, nu numai să le folosească, mai ales că sunt acordate şi facilităţi la plata impozitelor locale. Sperăm ca asociaţiile de proprietari care funcţioneaza în aceste imobile să înţeleagă şi obligaţiile pe care le au, nu numai drepturile. Cu această ocazie se vor evita şi posibilele accidente ce s-ar putea produce în orice moment acum.
Legea 154/2012 reglementează în sfârşit condiţiile în care se realizează accesul pe proprietatea publică sau privată în vederea instalării şi întreţinerii reţelelor de comunicaţii electronice, mai pe scurt reţelelor de cablu şi telefonie. Pentru instalarea acestora trebuie să se obţină inclusiv aprobarea asociaţiei de proprietari. Ce ne facem însă cu pădurea de cabluri deja existente, care mai de care dezordonat instalate, urâţind pur şi simplu aspectul zonei, amintind mai ales de trapezul unui circ, de prost gust. Ne întrebăm de ce nu s-au cerut autorizaţiile de construire la instalare, de ce autorităţile în drept (şi sunt, se cunosc) nu şi-au exercitat controalele şi nu au demolat improvizaţiile actuale?
Solicităm autorităţilor publice locale să notifice şi operatorii aceştia de cablu, telefonie etc. să obţină avizele şi autorizaţiile ce se impun pentru aceste construcţii de cabluri şi executarea traversărilor prin subteran acolo unde e posibil. Aceşti poluatori estetici fac din oraşul nostru, în prezent, în unele zone, unul cu aspect de părăsire, debandadă şi improvizaţie. Avem în sfârşit legislaţie! Ea trebuie însă şi aplicată spre a reda frumuseţea Aradului, oraş cu adevărat frumos. Sugerez să se ia exemplu autorităţilor de la Cluj Napoca, care au trimis notificări cu temene precise acestor operatori amintiţi mai sus.Comentarii (1)

IULIA - la 23 11 2013 ora 15:49Da, asa cum spuneti acum exista legislatie, e bine , doar ca firmele de cablu si telefonie nu sint interesate de acest lucru. Da aveti dreptate, cineva , precis este in administratie care este platit pt a vedea acest lucru si pt a-i trage la raspundere si sa-i oblige conform legii sa intre in legelitate cu imprastiatul cablurilor. Da , sintem multi care vedem , dar prea putini sint cei care pot ajunge la cei din administratie pt a fi trasi de mineca. Din acest motiv v-as ruga sa insistati pe acest lucru, si o puteti face , pt ca nu este suficient doar o interventie la televizor sau o relatare , aici de fata. Sanatate.


Nume:
Comentariu:Conform Clubului Român de Presă, se pot prelua texte din conţinutul articolelor în scop de informare sau pentru revista presei, în limita a 500 de caractere. În acest caz, OBLIGATORIU se va menţiona sursa www.newsar.ro sau NEWS-AR. Reproducerea neautorizată a textelor sau imaginilor de pe acest site cu încălcarea acestor norme este interzisă fără a avea un acord scris din partea REDACŢIEI şi se va soluţiona în instantele de judecată.
  Gura lumii, slobodă!
Gheorghe Falcă nu se dezice cu una cu doua în ceea ce priveşte temperamentul. Gura lumii vorbeşte despre două deplasări

continuare »

Ultimele comentarii
SARAH ALVIN în 22.11.17
O veste bună tuturor celor interesați de obținerea unui î ...
Mihai în 22.11.17
Bafta
Angga în 22.11.17
Am acordat împrumuturi companiilor și persoanelor fizice cu o rat&# ...
Iulian Chindris în 22.11.17
Votat
Stanciu Patric în 21.11.17
Bafta
Ionut în 21.11.17
Iulian Chindris
Iulian Chindris în 21.11.17
Iulian Chindris Baftă
Issa în 21.11.17
Votat! :*
Chindris în 21.11.17
Bafta
Bianca Baciș în 21.11.17
Succes!

Un ritual folosit în Mozambic împotriva durerilor de cap a fost adaptat în vederea iniţierii în „Mişcarea Populară”.

SEO
ziare
 
contact@news-ar.eu
tel: 0745-516915
      0357-425837
      0770-214891
publicitate@news-ar.eu
tel: 0745-516915
      0357-425837
      0770-214891