https://pecicanews.ro/
Proiect de promovare a grădinăritului, la liceul pecican

Proiect de promovare a grădinăritului, la liceul pecican

Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” din Pecica a câștigat, cu doi ani în urmă, o finanțare prin programul „Creștem Grădinescu”, lansat de Kaufland România, pentru a amenaja o grădină urbană.

Insula Verde din curtea școlii cuprinde legume, flori, pomi ornamentali și gazon, cu bănci și un foișor, pentru desfășurarea de activități în aer liber.

Pandemia a dat peste cap planurile și grădina a fost îngrijită de corpul profesoral și administrativ al liceului pecican, dar, odată cu reluarea cursurilor, se dorește implicarea elevilor.

O primă activitate în acest sens a avut loc miercuri, chiar în foișorul din Insula Verde.

„Asociația Excelsior din Arad ne-a oferit în dar o carte care va îmbogăți biblioteca dedicată proiectului Insula Verde. Este vorba de „Manual pentru grădinărit tradițional”, al cărui text a fost cules și îngrijit de Andrei Marta. Mulțumim, cu siguranță ne va fi de folos!” – a spus directorul adjunct Blazena Karkus, unul dintre coordonatorii grădinii comunitare.

Volumul a fost realizat în cadrul proiectului Evergreen – „Cooperare pentru conservarea și promovarea grădinăritului tradițional”, implementat prin Programul Interreg V-A România – Ungaria.

Scopul proiectului este colaborarea pentru conservarea și promovarea grădinăritului tradițional, fiind implementat de către asociația Excelsior din Arad, în parteneriat cu Asociația Körös-Maros din Gyula și cinci școli din județul Arad, printre care Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” Pecica, alături de Liceul Tehnologic de Construcții și Protecția Mediului Arad, Liceul cu Program Sportiv Arad , Colegiul „Csiky Gergely” Arad și Școala Gimnazială „Iosif Moldovan” Arad.

La întâlnirea de la liceul pecican au participat elevii claselor a X-A și a VII-a A, tema discuției fiind permacultura și utilizarea unor metode naturale pentru îndepărtarea dăunătorilor și creșterea rezistenței plantelor cultivate în grădină.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )