Warning: ftp_login() [function.ftp-login]: Login authentication failed in /home/pecica/domains/pecica.eu/public_html/SFTP.php on line 188
PECICA NEWS - STIRI PECICA * Citeste stirile orasului tau!
Flash news:
 
<< Înapoi


PAGUBĂ SEMNIFICATIVĂ în buzunarele proprietarilor de apartamente din blocurile NEREABILITATE termic!01.07.13 de O.T.

Faptul că administraţia a bâlbâit ani buni programul de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe se va lăsa cu urmări în buzunarele arădenilor care doresc să vândă apartamente situate în blocurile nereabilitate. Adică în majoritatea covârşitoare a blocurilor din Arad, municipiu în care după atâţia ani de (ne)aplicare a programului respectiv doar 17 au fost reabilitate!
Semnalul de alarmă în acest sens este tras de Uniunea Locală a Asociaţiilor Locative (ULAL) Arad, ai cărei reprezentanţi anunţă că începând din această lună este în vigoare Legea 372/2005 privind performanţa energetică a clădirilor, modificată prin Legea 159/22.05.2013. „De atunci, proprietarii care vor vinde sau închiria locuinţe vor trebui să deţină certificat energetic care să poată fi prezentat cumpărătorului sau chiriaşului. Documentul în sine atestă gradul de performanţă energetica a apartamentului, avertizând potenţialii cumpărători asupra nivelului căldurii şi, implicit, a costurilor cu încalzirea pe timpul sezonului de iarnă”, a declarat Vasile Arion, vicepreşedintele ULAL Arad.
Acesta aspune că blocurile din Arad nereabilitate termic au un nivel energetic scăzut.
„Cum în Arad avem reabilitate termic numai 17 blocuri, vă închipuiţi ce clase energetice avem la majoritatea blocurilor, care pierd până la 40% din căldura primită la preţuri în care deţinem monopolul pe ţară. Nu prea ne depăşeşte nimeni. E şi ăsta un record! Cu alte cuvinte, pe o scară de la A la G, avem în Arad blocuri de nivel energetic G, adica foarte slab”, a declarat Vasile Arion. Cât vor pierde proprietarii care doresc să vândă un apartament într-un bloc nereabilitat termic nu se ştie încă. Dar, este clar că va exista o diferenţă semnificativă de preţ între un apartament dintr-un bloc nereabilitat termic şi unul reabilitat termic. „Nu putem deocamdată cuantifica această diferenţă. Aceasta va fi dată de piaţă în urma tranzacţiilor care vor avea loc după intrarea în vigoare a obligativităţii deţinerii certificatelor energetice”, a menţionat Vasile Arion.
Certificatele energetice se obţin prin contractarea unor auditori energetici autorizaţi de Ministerul Dezvoltării Regionale, în urma depunerii unui dosar din care să rezulte date despre construcţie (pereţi, subsol, pod, pardoseală, existenţa tâmplăriei termopan, tipul de încălzire, etc.) După documentarea de la apartament, auditoriul va întocmi certificatul energetic. Preţurile medii actuale sunt de 2 - 3 euro/mp plus TVA. Performanţa energetică a clădirii (apartamentului) se exprimă prin următorii indicatori de performanţă: A) clasa energetică; B) consumul total specific de energie; C) indicele de emisii echivalente CO2.
„La încheierea contractului de vânzare-cumpărare sau închiriere proprietarul are obligaţia de a depune la organul fiscal competent o copie de pe certificat. Contractele de vânzare-cumpărare încheiate fără prezenţa certificatului de performanţă energetică sunt supuse nulităţii relative, conform prevederilor noului Cod Civil”, a mai precizat Vasile Arion, vicepreşedintele ULAL Arad.Comentarii
Nume:
Comentariu:Conform Clubului Român de Presă, se pot prelua texte din conţinutul articolelor în scop de informare sau pentru revista presei, în limita a 500 de caractere. În acest caz, OBLIGATORIU se va menţiona sursa www.newsar.ro sau NEWS-AR. Reproducerea neautorizată a textelor sau imaginilor de pe acest site cu încălcarea acestor norme este interzisă fără a avea un acord scris din partea REDACŢIEI şi se va soluţiona în instantele de judecată.
  Gura lumii, slobodă!
Gheorghe Falcă nu se dezice cu una cu doua în ceea ce priveşte temperamentul. Gura lumii vorbeşte despre două deplasări

continuare »

Ultimele comentarii
Gândind în 16.11.17
Ma întreb cum doamna învățătoare, Pete, reușe&# ...
Sincer în 16.11.17
Am rugămintea ca la aceste manifestări sa nu mai sunați numai ...
Gau în 16.11.17
Famia Pete a pus stăpânire pe căminul cultural și mai ale ...
xxl în 16.11.17
Sigur se lasa cu o betie pe bani prostimi ca doar nu pe bani lor
Ha în 16.11.17
Acest documentar este campania primarului pe banii noștri!si ce prostii ...
Cetatean în 16.11.17
Care fabrici??Nu face primarelul nostru un documentar cu salariile pe care le ...
si eu în 16.11.17
ati sprijini un candidat independent pt. primar
Și eu în 16.11.17
Domnule primar, și ceea ce faceți dumneavoastră alături d ...
Vaisamar în 16.11.17
Ideea ca și-au format un clan care e înfiripat in toate departament ...
Real în 15.11.17
A fost sesizat Dna Timișoara! Politia Pecica e in cârdăși ...

Un ritual folosit în Mozambic împotriva durerilor de cap a fost adaptat în vederea iniţierii în „Mişcarea Populară”.

SEO
ziare
 
contact@news-ar.eu
tel: 0745-516915
      0357-425837
      0770-214891
publicitate@news-ar.eu
tel: 0745-516915
      0357-425837
      0770-214891