https://pecicanews.ro/
Locul trei la Festivalul-Concurs Naţional de Muzică Sacră „Cu noi este Dumnezeu” (GALERIE FOTO)

Locul trei la Festivalul-Concurs Naţional de Muzică Sacră „Cu noi este Dumnezeu” (GALERIE FOTO)

Corul Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” din Pecica a participat la sfârşitul săptămânii, pentru al treilea an consecutiv, la Festivalul-Concurs Naţional de Muzică Sacră „Cu noi este Dumnezeu”.

Festivalul organizat de Protopopiatul Ortodox Orăştie, Parohia Ortodoxă Orăştie şi Despărțământul ASTRA Orăștie, sub îndrumarea Asociației Naționale Corale din România – preşedinte maestrul Voicu Enăchescu, a ajuns la cea de-a XXIX-a ediţie.

Evenimentul a ajuns unul de referinţă, pe parcursul anilor cântând la Catedrala din Orăştie sute de coruri din toată ţara.

La ediţia din acest an au luat parte 12 coruri, festivalul având loc pe toată durat după-mesei de sâmbătă.

Corul pecican condus de prof. Alexandru Zaharia a pregătit un repertoriu de patru colinde: Veniți iubiți frați, Îngeri mii din ceruri cântă, Ridica-voi ochii mei, Gazde mari nu mai dormiți!, cei 40 de elevi de gimnaziu şi liceu fiind aplaudaţi de public şi membrii celorlalte coruri.

Juriul format din părintele prof. univ. dr. Gheorghe Neacşu de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Piteşti, părintele diac. lect. univ. dr. Dragoş Ioan Şuşman de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba-Iulia şi părintele arhid. prof. dr. Ştefan Constantin Răzvan din Bucureşti, dirijor al corului ,,Cantus Domini” şi profesor de muzică al Seminarului Teologic Ortodox din Bucureşti, a acordat 67,5 puncte pentru interpretare, corul liceului pecican ocupând astfel locul trei la categoria „Coruri de copii”.

La finalul manifestării, toate corurile prezente au interpretat colindul O, ce veste minunată!, în armonizarea prof. Ioan Popa (1926-2008) principalul iniţiator al festivalului în anul 1990.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )