Warning: ftp_login() [function.ftp-login]: Login authentication failed in /home/pecica/domains/pecica.eu/public_html/SFTP.php on line 188
PECICA NEWS - STIRI PECICA * Citeste stirile orasului tau!
Flash news:
 
<< Înapoi


Misterul de la Stonehenge: De ce a fost construit monumentul acum peste 4.500 de ani?24.03.14 de D.D.

Misterul construirii monumentului neolitic de la Stonehenge dăinuie de milenii. Toată lumea se întreabă de ce a fost ridicată această structură neobişnuită în urmă cu peste 4.500 de ani. Oamenii de ştiinţă consideră că Stonehenge a fost fie o structură antică de comunicare sau un sistem de clopote uriaşe al unei biserici.

Megaliţii gigantici de la Stonehenge au generat de-a lungul secolelor diverse teorii ale conspiraţiei sau speculaţii care susţineau că aceştia erau atribuiţi extratereştrilor, potrivit Live Science.

Însă, oamenii de ştiinţă au propus diverse teorii fundamentale cu privire la construirea monumentului neolitic. Cele mai importante ipoteze ale cercetătorilor, legate de ridicarea structurii neobişnuite de la Stonehenge ar fi:

1. Teren de vânătoare sacru?

Zona din jurul monumentului de la Stonehenge a fost un teren de vânătoare de-a lungul unei rute a migraţiei vechilor bouri, cu mii de ani înainte de ridicarea primelor pietre, potrivit unor dovezi arheologice.

Un sit aflat la doar 1,6 kilometri distanţă de Wiltshire conţine dovezi ale ocupaţiei umane din urmă cu 3.000 de ani, incluzând şi mii de oase de bour şi unelte de silex.

2. Monument al unităţii?

Structura Stonehenge ar fi fost ridicată pentru a sărbători pacea şi unitatea, potrivit unor oameni de ştiinţă. În perioada construirii monumentului, între anii 3.000 î.Hr. şi 2.000 î.Hr., civilizaţia din insula britanică a fost extrem de unită.

3. Calendar astronomic?

Mulţi cred că anticii au sărbătorit solstiţiul de iarnă la Stonehenge. Drumul din apropiere de Stonehenge este aliniat cu apusul Soarelui de la solstiţiul de iarnă, iar dovezile arheologice arată că porcii au fost sacrificaţi în timpul lunilor decembrie şi ianuarie.

4. Ridicat în urma unor iluzii auditive?

Una dintre ultimele teorii care se referă la sursa de inspiraţie a celor care au ridicat monumentul este că el a fost realizat în urma unor "iluzii auditive". Se crede că pietrele au fost ridicate exact în locul de linişte pe care interferențele acustice le provocau.

5. Cimitir de elită?

Misteriosul monument ar fi putut reprezenta un cimitir al elitelor, potrivit unui studiu. Mii de fragmente de oase, resturi a cel puţin 63 de oameni au fost exhumate în zonă. Mormintele datează din jurul anului 3.000 î.Hr.

6. Clopote uriaşe?

Cea mai nouă teorie susţine că pietrele de la Stonehenge produc sunete unice similare cu ale unor clopote. Deoarece sunetele s-ar fi propagat pe distanţe lungi, acestea ar fi putut fi o formă de comunicare primitivă.

7. Loc de vindecare?

Stonehenge ar fi putut fi un loc de vindecare antic, potrivit unei teorii a lui Geoffrey Wainwright şi Timothy Darvill. Multe dintre scheletele îngropate în apropiere au avut urmele unor boli sau ale unor răni, semn că oamenii veneau aici în speranţa unei vindecări.

 

 

SURSA: ziare.com/FOTO: theguardian.com
 Comentarii
Nume:
Comentariu:Conform Clubului Român de Presă, se pot prelua texte din conţinutul articolelor în scop de informare sau pentru revista presei, în limita a 500 de caractere. În acest caz, OBLIGATORIU se va menţiona sursa www.newsar.ro sau NEWS-AR. Reproducerea neautorizată a textelor sau imaginilor de pe acest site cu încălcarea acestor norme este interzisă fără a avea un acord scris din partea REDACŢIEI şi se va soluţiona în instantele de judecată.
  Gura lumii, slobodă!
Gheorghe Falcă nu se dezice cu una cu doua în ceea ce priveşte temperamentul. Gura lumii vorbeşte despre două deplasări

continuare »

Ultimele comentarii
SARAH ALVIN în 22.11.17
O veste bună tuturor celor interesați de obținerea unui î ...
Mihai în 22.11.17
Bafta
Angga în 22.11.17
Am acordat împrumuturi companiilor și persoanelor fizice cu o rat&# ...
Iulian Chindris în 22.11.17
Votat
Stanciu Patric în 21.11.17
Bafta
Ionut în 21.11.17
Iulian Chindris
Iulian Chindris în 21.11.17
Iulian Chindris Baftă
Issa în 21.11.17
Votat! :*
Chindris în 21.11.17
Bafta
Bianca Baciș în 21.11.17
Succes!

Un ritual folosit în Mozambic împotriva durerilor de cap a fost adaptat în vederea iniţierii în „Mişcarea Populară”.

SEO
ziare
 
contact@news-ar.eu
tel: 0745-516915
      0357-425837
      0770-214891
publicitate@news-ar.eu
tel: 0745-516915
      0357-425837
      0770-214891