Warning: ftp_login() [function.ftp-login]: Login authentication failed in /home/pecica/domains/pecica.eu/public_html/SFTP.php on line 188
PECICA NEWS - STIRI PECICA * Citeste stirile orasului tau!
Flash news:
 
<< Înapoi


Misterul ciumei negre, DEZLEGAT de oamenii de știință30.03.14 de D.D.

Arheologii şi oamenii de ştiinţă susţin că au descoperit adevărul despre ciuma neagră care a devastat Marea Britanie şi Europa la mijlocul secolului al XIV-lea, asta după ce au examinat 25 de schelete descoperite în estul Londrei.

Dacă până în prezent se considera că "Moartea Neagră" a fost cauzată de o tulpină extrem de contagioasă răspândită cu ajutorul şobolanilor, acum cercetătorii arată că infecţia s-a răspândit prin aer, potrivit The Guardian.

Moartea Neagră a ajuns în Marea Britanie din Asia centrală în toamna anului 1348 şi la sfârşitul anului următor ea ucisese şase persoane din zece la Londra. O astfel de rată de mortalitate ar omorî cinci milioane de oameni acum.

Prin extragerea ADN-ului bacteriei bolii, Yersinia pestis, din dinții unora din craniile descoperite la Londra, oamenii de ştiinţă au fost capabili să compare tulpina ciumei bubonice, cu aceea care a fost responsabilă recent de moartea a 60 de persoane în Madagascar.

Spre surprinderea cercetătorilor, tulpina din secolul al XIV-lea, cauza celei mai letale catastrofe din istorie, nu a fost mai puternică decât cea a bolii de astăzi. Codurile ADN au fost aproape identice.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, ca o astfel de ciumă să se răspândească aşa de rapid, microbul a ajuns în plămânii victimelor şi apoi s-a răspândit prin tuse şi strănut. Prin urmare, a fost mai degrabă o ciumă pneumonică decât una bubonică.

"Explicaţia pentru Moartea Neagră (referitor la transmiterea cu ajutorul şobolanilor - n.red), nu este suficient de bună. Nu se poate să se transmită, atât de rapid de la o gospodărie la alta, pentru a determina un aşa de mare număr de cazuri, cum s-a întâlnit în timpul epidemiei ciumei negre",
a declarat dr. Tim Brooks, care îşi va expune teoria într-un documentar intitulat "Istoria secretă: Reîntoarcerea Morţii Negre", ce va fi difuzat de Channel 4.

 

 

SURSA: ziare.com/FOTO: metalhead.roComentarii
Nume:
Comentariu:Conform Clubului Român de Presă, se pot prelua texte din conţinutul articolelor în scop de informare sau pentru revista presei, în limita a 500 de caractere. În acest caz, OBLIGATORIU se va menţiona sursa www.newsar.ro sau NEWS-AR. Reproducerea neautorizată a textelor sau imaginilor de pe acest site cu încălcarea acestor norme este interzisă fără a avea un acord scris din partea REDACŢIEI şi se va soluţiona în instantele de judecată.
  Gura lumii, slobodă!
Gheorghe Falcă nu se dezice cu una cu doua în ceea ce priveşte temperamentul. Gura lumii vorbeşte despre două deplasări

continuare »

Ultimele comentarii
serios în 15.12.17
parca ne intereseaza!scrieti ceva despre targul de craciun Arad
pt primarie în 14.12.17
ce dreptate aveti asa arata orasul pecica
Pt.primarie în 14.12.17
Sa va fie rusine ca pe străzi nu puneți piatra iar la hotel la Igas ...
unom în 14.12.17
Felicitari D-na prof, Anca si"tinerilor" pecicani,care purtati traditiile pe ...
unom în 14.12.17
Felicitari D-na prof, Anca si"tinerilor" becicani,care purtati traditiile pe ...
Alexandra Tania în 13.12.17
Multumim! :)
Marcel Ionescu în 13.12.17
Sincere felicitari, oameni frumosi !
Zau în 13.12.17
Ar trebui ornamente nou!astea sunt depășite !nu aici trebuie fă ...
Serios în 12.12.17
Având in vedere ca este informație publica, va rugam sa faceți ...
Pt medeea în 11.12.17
De acord.fiecare echipa sa găteasca produsele și sa le serveasc ...

Un ritual folosit în Mozambic împotriva durerilor de cap a fost adaptat în vederea iniţierii în „Mişcarea Populară”.

SEO
ziare
 
contact@news-ar.eu
tel: 0745-516915
      0357-425837
      0770-214891
publicitate@news-ar.eu
tel: 0745-516915
      0357-425837
      0770-214891