Warning: ftp_login() [function.ftp-login]: Login authentication failed in /home/pecica/domains/pecica.eu/public_html/SFTP.php on line 188
PECICA NEWS - STIRI PECICA * Citeste stirile orasului tau!
Flash news:
 
<< Înapoi


Ce obiceiuri pot fi mai rele decât fumatul?!30.03.14 de D.D.

Fumatul este un viciu cu grave consecinţe asupra sănătăţii, dar nu este singurul. Există şi alte obiceiuri zilnice, chiar mai rele decât fumatul.

Iată care dintre acestea sunt în măsură să ne afecteze grav starea de sănătate, să ducă la boli grave, costisitoare, incurabile sau foarte greu de vindecat, scrie Shine Yahoo.
 

Chiar dacă faci exerciţii în mod regulat, în reprize de o oră sau mai mult, la fiecare câteva zile, a sta pe scaun mai mult de 10 ore pe zi este mai rău decât dacă ai fuma un pachet de ţigări pe zi.

Cele zece ore însumează statul în maşină, la birou, acasă, în faţa televizorului sau la masă. Statul pe scaun creşte alarmant riscul de cancer de colon, de sân şi de prostată. Însumate aceste afecţiuni se produc într-un număr aproape triplu faţă de afecţiunile pulmonare maligne cauzate de fumat.

Soluţia este să te mişti cinci minute la fiecare oră de stat pe scaun, iar mişcarea trebuie să antreneze toate grupele de muşchi.

Totodată, dacă obișnuiești să mănânci prea multă carne şi prea multă brânză fermentată, trebuie să știi că cele două tipuri de alimente sunt sursa de IGF-1, un hormon de creştere, care poate promova declanşarea proceselor maligne şi poate accelera dezvoltarea unor efecțiuni de tip canceros.

Riscul este comparabil cu cel de a face cancer pulmonar în cazul fumătorilor care au acest obicei de mai mult de 20 de ani, deci un risc mare şi foarte mare.
 

Riscul este şi mai mare la tineri şi scade spre zero după vârsta de 50 de ani.

Soluţia: o singură porţie de carne şi o singură porţie de brânză fermentată pe zi sau chiar mai puţin.

Dacă foloseşti ca sursă de energie pentru încălzit sau gătit gazul natural: arderea gazului natural în centrale termice sau pentru gătit determină eliberarea unor doze de monoxid de carbon, dioxid de azot şi formaldehidă. Cea mai mare proporţie se elimină prin sistemele de ventilaţie, dar o parte rămâne şi o inspirăm.

Această combinaţie are efecte similare cu fumatul pasiv, iar efectele sunt devastatoare în timp. Studiile asupra acestor surse de noxe sunt la început, dar există indicii care arată că cel puţin 10% din formele de cancer pulmonar au această cauză.

Dacă obișnuiești să folosești odorizante chimice, acestea sunt extrem de toxice, mai ales pentru copii. S-a constatat că foarte multe dintre cazurile de astm sunt provocate de odorizante de interior şi de cele pentru maşină, care folosesc substanţe chimice aromate.

Cea mai bună sursă de aromă pentru casă o reprezintă uleiurile naturale şi aerul curat de afară.

Și nu în ultimul rând, efectele lipsei de somn pentru inimă şi sistemul cardiovascular sunt echivalente cu efectele pe care le are fumatul asupra plămânilor.

Cei care dorm mai puţin de 7 ore din 24 îşi asumă acest risc.

 

 

SURSA: ziare.com/FOTO: ultimulceas.ro


 Comentarii
Nume:
Comentariu:Conform Clubului Român de Presă, se pot prelua texte din conţinutul articolelor în scop de informare sau pentru revista presei, în limita a 500 de caractere. În acest caz, OBLIGATORIU se va menţiona sursa www.newsar.ro sau NEWS-AR. Reproducerea neautorizată a textelor sau imaginilor de pe acest site cu încălcarea acestor norme este interzisă fără a avea un acord scris din partea REDACŢIEI şi se va soluţiona în instantele de judecată.
  Gura lumii, slobodă!
Gheorghe Falcă nu se dezice cu una cu doua în ceea ce priveşte temperamentul. Gura lumii vorbeşte despre două deplasări

continuare »

Ultimele comentarii
Gândind în 16.11.17
Ma întreb cum doamna învățătoare, Pete, reușe&# ...
Sincer în 16.11.17
Am rugămintea ca la aceste manifestări sa nu mai sunați numai ...
Gau în 16.11.17
Famia Pete a pus stăpânire pe căminul cultural și mai ale ...
xxl în 16.11.17
Sigur se lasa cu o betie pe bani prostimi ca doar nu pe bani lor
Ha în 16.11.17
Acest documentar este campania primarului pe banii noștri!si ce prostii ...
Cetatean în 16.11.17
Care fabrici??Nu face primarelul nostru un documentar cu salariile pe care le ...
si eu în 16.11.17
ati sprijini un candidat independent pt. primar
Și eu în 16.11.17
Domnule primar, și ceea ce faceți dumneavoastră alături d ...
Vaisamar în 16.11.17
Ideea ca și-au format un clan care e înfiripat in toate departament ...
Real în 15.11.17
A fost sesizat Dna Timișoara! Politia Pecica e in cârdăși ...

Un ritual folosit în Mozambic împotriva durerilor de cap a fost adaptat în vederea iniţierii în „Mişcarea Populară”.

SEO
ziare
 
contact@news-ar.eu
tel: 0745-516915
      0357-425837
      0770-214891
publicitate@news-ar.eu
tel: 0745-516915
      0357-425837
      0770-214891