Warning: ftp_login() [function.ftp-login]: Login authentication failed in /home/pecica/domains/pecica.eu/public_html/SFTP.php on line 188
PECICA NEWS - STIRI PECICA * Citeste stirile orasului tau!
Flash news:
 
<< Înapoi


Află care sunt lucrurile nespuse despre suplimentele nutritive!



30.03.14 de D.D.

Mulţi cred că suplimentele nutritive sunt garanţia unei sănătăţi perfecte.

Reclama făcută suplimentelor nutritive nu este decât o strategie de marketing, fără nici o garanţie în ceea ce priveşte beneficiile reale pentru sănătate, iar realitatea este mult diferită de ceea ce spun reclamele. Iată o parte din adevărul din spatele suplimentelor nutritive, scrie Yahoo Shine.

O dietă echilibrată exclude necesitatea de a lua multivitamine şi suplimente minerale. Acestea sunt recomandate numai celor care suferă de boli cronice sau de incapacitatea intestinului de a asimila anumiţi nutrienţi.

Se consideră că femeile trebuie să primească după 40 de ani suplimente de calciu şi vitamina D şi A pentru a preveni osteoporoza, dar dietele bogate în calciu din surse naturale şi vitamina D produsă prin expunerea raţională la soare sunt la fel de eficiente.

Suplimentele cu vitamina A nu doar că nu sunt necesare, dar sunt deseori periculoase, pentru că doze excesive de vitamina A pot determina complicaţii renale şi hepatice, iar în cazul femeilor însărcinate poate duce la malformaţii congenitale.

Toate suplimentele cu fier ar trebui luate cu maximă prudență în condiţiile în care fierul poate avea ca efect intoxicaţii grave şi foarte greu de tratat.

Puţini sunt cei care ştiu că suplimentele nutritive conţin gluten, iar unii dintre coloranţii folosiţi are efect anticoagulant. În plus, există vitamine care sunt interzise unor persoane care primesc o anumită medicaţie sau celor care suferă de diferite afecţiuni, cum este vitamina K, de exemplu, care este interzisă celor care fac tratament cu anticoagulante sau celor care sunt predispuşi la accidente vasculare cerebrale sau coronariene.

În plus, efectele unora dintre aceste suplimente nutritive depind de momentul şi modul în care sunt luate. Suplimentele nutritive nu trebuie luate după masă, ci înainte de masă, doar cu apă şi niciodată cu lapte, ceai sau cafea.

Etichetele conţin, în scopuri comerciale, mesaje de genul "pentru femeile active" sau "pentru persoane peste 50 de ani", dar aceste etichete nu înseamnă în fapt nimic, pentru că producătorii nu pot varia decât în nişte limite foarte mici compoziţia acestor suplimente nutritive, pentru că aşa impun forurile care reglementează industria medicamentului.

Mutivitaminele şi suplimentele nutritive au efecte secundare, dar despre acestea nu prea se vorbeşte. Pot da somnolenţă, pot provoca greaţă şi insomnie, după cum unii din compuşii lor pot determina apariţia unor forme de alergie sau reacţii adverse foarte greu de identificat.

Ca regulă generală, mai util sănătăţii generale decât a ne lua după reclame este ca suplimentele nutritive să nu fie niciodată luate fără sfatul medicului sau, măcar, al farmacistului.

 

 

SURSA: ziare.com/FOTO: doctor.info.ro


 



Comentarii
Nume:
Comentariu:



Conform Clubului Român de Presă, se pot prelua texte din conţinutul articolelor în scop de informare sau pentru revista presei, în limita a 500 de caractere. În acest caz, OBLIGATORIU se va menţiona sursa www.newsar.ro sau NEWS-AR. Reproducerea neautorizată a textelor sau imaginilor de pe acest site cu încălcarea acestor norme este interzisă fără a avea un acord scris din partea REDACŢIEI şi se va soluţiona în instantele de judecată.
  Gura lumii, slobodă!
Gheorghe Falcă nu se dezice cu una cu doua în ceea ce priveşte temperamentul. Gura lumii vorbeşte despre două deplasări

continuare »

Ultimele comentarii
SARAH ALVIN în 22.11.17
O veste bună tuturor celor interesați de obținerea unui î ...
Mihai în 22.11.17
Bafta
Angga în 22.11.17
Am acordat împrumuturi companiilor și persoanelor fizice cu o rat&# ...
Iulian Chindris în 22.11.17
Votat
Stanciu Patric în 21.11.17
Bafta
Ionut în 21.11.17
Iulian Chindris
Iulian Chindris în 21.11.17
Iulian Chindris Baftă
Issa în 21.11.17
Votat! :*
Chindris în 21.11.17
Bafta
Bianca Baciș în 21.11.17
Succes!

Un ritual folosit în Mozambic împotriva durerilor de cap a fost adaptat în vederea iniţierii în „Mişcarea Populară”.

SEO
ziare
 
contact@news-ar.eu
tel: 0745-516915
      0357-425837
      0770-214891
publicitate@news-ar.eu
tel: 0745-516915
      0357-425837
      0770-214891