https://pecicanews.ro/
UPDATE: Credincioșii, invitați să ia Paști din curtea bisericii

UPDATE: Credincioșii, invitați să ia Paști din curtea bisericii

Parohia Ortodoxă Română Pecica I a venit cu câteva precizări legate de modul în care se vor desfășura obiceiurile pascale în oraș.

„Cu siguranță fiecare mai trebuie să-și cumpere câte ceva de la magazine și astfel poate intra și în curtea Bisericii să-și ia fiecare paști, întrucât distribuirea la fiecare credincios este imposibilă având in vedere numărul credincioșilor” – a explicat preotul paroh Radu Kosztner.

Chiar dacă slujbele din Săptămâna Patimilor și Slujba Învierii sunt săvârșite fără prezența fizică a credincioșilor în biserică, credincioșii vor putea lua Paști (în pahare pregătite în curtea bisericii, conform prevederilor, asigurând cea mai buna igienă) în Vinerea și Sâmbăta Mare, între orele 10:00 și 16:00.

„În ceea ce privește lumina sfânta, prima data să ne rugăm să mai îngăduie Dumnezeu să mai vină și dacă o vom primi, vom reveni cu un anunț din ce puncte poate fi luată în așa fel încât sa ne încadrăm în dispozițiile date de autorități” – a încheiat preotul paroh de la Biserica Ortodoxă Română Sfinții Trei Ierarhi.

 

UPDATE: În ceea ce privește Parohia Ortodoxă Română Pecica II, enoriașii vor putea primi acasă Paștile și Lumina Sfântă de la Ierusalim.

„Sâmbătă după ora 11 (seara – n.r.) voluntarii vor pleca de la Biserică, cei care doriți puteți veni să le ridicați personal, după 11:30. Lumina va fi distribuită tot cu ajutorul voluntarilor în funcție de ora la care ajunge în parohie… probabil după ora 23” – a anunțat preotul paroh Cătălin Siladi de la Biserica Ortodoxă Română Sfântul Apostol Andrei (Parohia Pecica II – Iril),

 

 

 

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )