Warning: ftp_login() [function.ftp-login]: Login authentication failed in /home/pecica/domains/pecica.eu/public_html/SFTP.php on line 188
PECICA NEWS - STIRI PECICA * Citeste stirile orasului tau!
Flash news:
 
<< Înapoi


Aşteptăm momentul când cetăţeanul va dicta priorităţile oraşului24.08.13 de Vasile Arion, vicepreşedinte ULAL Arad

Începutul acestui an a abundat în presa locală de ştiri şi informaţii privind modul de cheltuire a banului public de către Primăria Arad. Astfel, raportul Curţii de Conturi rezumă că unele obiective de investiţii au fost decontate în mod dublu, unele articole de deviz prin acceptarea la plată atât a situaţiilor de lucrări iniţiale, cât şi a unor situaţii de lucrări suplimentare, s-au acceptat şi decontat la un preţ unitar mai mare decât cel real şi legal unele materiale. Strada Meţianu a devenit celebră în toată ţara prin exorbitantele preţuri la care s-a achiziţionat mobilierul stradal – 8250 euro banca, 850 euro coşul de gunoi. Dar şi la Pădurice s-au montat schelete din lemn la preţuri astronomice – 8.000 euro bucata. Tot aşa de responsabil s-au cheltuit bani publici pe diferite studii de fezabilitate, lucrări de întreţinere sau de reparaţii. Dacă preţurile la care s-au făcut multe din lucrările ultimilor 8 ani nu au avut concurenţă, calitatea este un parametru care nu a interest pe nimeni, dar care acum explodează ca efect al bunelor realizari. Şosele care se surpă, canalizări care nu funcţionează, clădiri monumente istorice sau de patrimoniu abandonate sau pe cale de dispariţie. Unele drumuri din centru sunt impracticabile, dar dorim fântâni pe Mureş. Chiar nu vede nimeni pe ce drumuri circulăm? Aeroportul nu este profitabil, dar clientela politică este satisfacută salarial. Au rămas bani necheltuiţi în bugetul Aradului la sfârşit de an (2012), dar populaţia nu a avut parte de subvenţionarea energiei termice la limita suportabilităţii. Aradul este campionul utilităţilor (la preţ) din ţară, dar acest lucru nu pare sa deranjeze pe nimeni. Bugetul municipiului nu răspunde realităţilor actuale iar propunerile societăţii civile nu sunt agreate. Sunt câteva constatări pe care le facem acum, sperând în înţelepciune fie şi cea din urmă a aleşilor noştri atunci când îşi exercita votul fie în Consiliul Local Municipal, fie în cel Judeţean. Dispreţul faţă de banul public a fost peste tot la noi şi e cazul ca acest lucru să înceteze.
Faţă de nivelul fondurilor avute, s-a făcut mult prea puţin şi deseori şi prost. Toate acestea se întâmplă şi pe fondul unei societăţi ce nu realizează şi nu reacţionează la astfel de derapaje  iar organele abilitate sunt încă timide.
Sunt încă multe de făcut în oraşul nostru, dar cetăţenii încă nu sunt consultaţi. Aşteptăm momentul când cetăţeanul va dicta priorităţile oraşului şi modalităţile de rezolvare ale acestora. De fapt, o simplă normalitate.
 Comentarii (2)

Varanul - la 11 09 2013 ora 2:00Momentul va veni numai odata cu disparitia primarului actual Falca, macar din Romania daca nu de pe planeta. Cetatenii sa faca bine si sa-l inlature pe Falca pentru a distrus prea mult deja orasul si viata oamenilor din Arad.


Varanul - la 27 08 2013 ora 16:58Ai reinviat Arioane, ce bine a fost fara tine....iarasi ai probleme de oras si nu de asociatii.


Nume:
Comentariu:Conform Clubului Român de Presă, se pot prelua texte din conţinutul articolelor în scop de informare sau pentru revista presei, în limita a 500 de caractere. În acest caz, OBLIGATORIU se va menţiona sursa www.newsar.ro sau NEWS-AR. Reproducerea neautorizată a textelor sau imaginilor de pe acest site cu încălcarea acestor norme este interzisă fără a avea un acord scris din partea REDACŢIEI şi se va soluţiona în instantele de judecată.
  Gura lumii, slobodă!
Gheorghe Falcă nu se dezice cu una cu doua în ceea ce priveşte temperamentul. Gura lumii vorbeşte despre două deplasări

continuare »

Ultimele comentarii
Gândind în 16.11.17
Ma întreb cum doamna învățătoare, Pete, reușe&# ...
Sincer în 16.11.17
Am rugămintea ca la aceste manifestări sa nu mai sunați numai ...
Gau în 16.11.17
Famia Pete a pus stăpânire pe căminul cultural și mai ale ...
xxl în 16.11.17
Sigur se lasa cu o betie pe bani prostimi ca doar nu pe bani lor
Ha în 16.11.17
Acest documentar este campania primarului pe banii noștri!si ce prostii ...
Cetatean în 16.11.17
Care fabrici??Nu face primarelul nostru un documentar cu salariile pe care le ...
si eu în 16.11.17
ati sprijini un candidat independent pt. primar
Și eu în 16.11.17
Domnule primar, și ceea ce faceți dumneavoastră alături d ...
Vaisamar în 16.11.17
Ideea ca și-au format un clan care e înfiripat in toate departament ...
Real în 15.11.17
A fost sesizat Dna Timișoara! Politia Pecica e in cârdăși ...

Un ritual folosit în Mozambic împotriva durerilor de cap a fost adaptat în vederea iniţierii în „Mişcarea Populară”.

SEO
ziare
 
contact@news-ar.eu
tel: 0745-516915
      0357-425837
      0770-214891
publicitate@news-ar.eu
tel: 0745-516915
      0357-425837
      0770-214891