Warning: ftp_login() [function.ftp-login]: Login authentication failed in /home/pecica/domains/pecica.eu/public_html/SFTP.php on line 188
PECICA NEWS - STIRI PECICA * Citeste stirile orasului tau!
Flash news:
 
<< Înapoi


Afacerea eolienelor sau ce plătim în plus la factura de curent electric08.01.14 de O.T.

Uniunea Locală a Asociaţiilor Locative (ULAL) Arad aduce acuze grave ANRE, agenţia naţională ce reglementează piaţa de energie, care în opinia reprezentanţilor uniunii ar favoriza dezvoltarea afacerilor private cu eoliene, în detrimentul complexelor energetice ale statului.
Vasile Arion, vicepreşedintele ULAL Arad, începe prin a arăta că 41 % din factura pentru curentul electric consumat reprezintă „rezervare/abonament, contribuţie cogenerare, acciza necomercială şi certificate verzi”. „Acestea se plătesc atât la facturile plătite cu anticipaţie, cât şi la regularizare. Aceste taxe pe certificatele verzi care le plătim nu ţin de relaţia cetăţeanului nici cu producătorul energiei, nici cu distribuitorul acesteia, ci doar cu investiţiile viitoare în eoliene. De ce trebuie să finanţăm noi aceste investiţii către privaţi, care nu-şi folosesc propriii bani iar profitul rezultat le rămâne?”, se întreabă vicepreşedintele ULAL Arad.
Şi tot el dă şi răspunsul: „Se numeşte «Afacerea eolienelor» şi se referă la transferul producţiei de energie electrică de către statul român către diverşi investitori privaţi, majoritatea străini. Iar afacerea lor este finanţată de fiecare român care plăteşte curentul electric consumat”.
Vasile Arion explică şi nemulţumirea consumatorilor pe care-i reprezintă în ceea ce priveşte situaţia prezentată: „În mod normal, dacă cineva vrea să investească în această producţie alternativă de energie ar trebui să scoată din propriul buzunar banii necesari. Ei bine, pentru aceşti producători de energie eoliană guvernanţii ultimilor ani au inventat altceva: toţi românii să pună mână de la mână şi să adune lunar banii de care au nevoie aceşti investitori pentru a demara această uriaşă afacere. De ce trebuie noi să le finanţăm investiţia iar apoi să le plătim curentul pe care ni-l vând?”.
În final, vicepreşedintele ULAL Arad concluzionează: „De fapt, statul încurajează dezvoltarea afacerii cu eoliene, pe seama falimentării complexelor energetice din ţară, tolerând ca firmele acestea să încaseze de la populaţie sume uriaşe. În acest timp, complexele energetice unde statul este majoritar sunt obligate să funcţioneze la parametri care le vor aduce la faliment sigur, numai pentru a acoperi fluctuaţiile din sistemul eolian. Aceste afaceri sunt protejate de ANRE, adică agenţia statului care reglementează piaţa de energie”.Comentarii (1)

Varanul - la 08 01 2014 ora 24:01Nea Arioane esti mortal...mai de curand ziceai ca energia verde este salvarea, ca noi cetatenii nu intelegem asta doar pentru ca nu am participat la Expo la prosteala voastra....nu-i tanti langa tine si ce ti-a zis hai sa ma joc pe masa.


Nume:
Comentariu:Conform Clubului Român de Presă, se pot prelua texte din conţinutul articolelor în scop de informare sau pentru revista presei, în limita a 500 de caractere. În acest caz, OBLIGATORIU se va menţiona sursa www.newsar.ro sau NEWS-AR. Reproducerea neautorizată a textelor sau imaginilor de pe acest site cu încălcarea acestor norme este interzisă fără a avea un acord scris din partea REDACŢIEI şi se va soluţiona în instantele de judecată.
  Gura lumii, slobodă!
Gheorghe Falcă nu se dezice cu una cu doua în ceea ce priveşte temperamentul. Gura lumii vorbeşte despre două deplasări

continuare »

Ultimele comentarii
Gândind în 16.11.17
Ma întreb cum doamna învățătoare, Pete, reușe&# ...
Sincer în 16.11.17
Am rugămintea ca la aceste manifestări sa nu mai sunați numai ...
Gau în 16.11.17
Famia Pete a pus stăpânire pe căminul cultural și mai ale ...
xxl în 16.11.17
Sigur se lasa cu o betie pe bani prostimi ca doar nu pe bani lor
Ha în 16.11.17
Acest documentar este campania primarului pe banii noștri!si ce prostii ...
Cetatean în 16.11.17
Care fabrici??Nu face primarelul nostru un documentar cu salariile pe care le ...
si eu în 16.11.17
ati sprijini un candidat independent pt. primar
Și eu în 16.11.17
Domnule primar, și ceea ce faceți dumneavoastră alături d ...
Vaisamar în 16.11.17
Ideea ca și-au format un clan care e înfiripat in toate departament ...
Real în 15.11.17
A fost sesizat Dna Timișoara! Politia Pecica e in cârdăși ...

Un ritual folosit în Mozambic împotriva durerilor de cap a fost adaptat în vederea iniţierii în „Mişcarea Populară”.

SEO
ziare
 
contact@news-ar.eu
tel: 0745-516915
      0357-425837
      0770-214891
publicitate@news-ar.eu
tel: 0745-516915
      0357-425837
      0770-214891